Góllal mutatkozott be Goure, a DAC legyőzte a Slovant

By
Updated: september 17, 2023

Nem adott esélyt a Slovannak a DAC, a sárga-kékek 3:1 arányban múlták felül ősi riválisukat a Niké liga 7. fordulójában.

A DAC mezében először lépett pályára Fernando Goure, aki a belga Westerlo együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre. A szurkolók ezúttal is kitettek magukért, újabb pazar koreót mutattak be a mérkőzés előtt.

Már az 5. percben veszélyeztetett a Slovan, Aboubakari szerzett labdát a jobb oldalon, visszapasszolt labdáját Čavrić  küldte fölé. A hazai oldalon Goure helyzete a 10. percben fölé szállt. Jobb kezdést Goure nem is kívánhatott volna, a 11. percben Káčer passza után a tizenhatos vonaláról ballal a hálóba küldte a labdát – 1:0. A 30. percben a DAC megszerezte a második gólját is. Pinto küldött hosszú labdát Goure felé, de Borjan kapus gyorsabb volt, viszont a hálóőr elvesztette a labdát, amit 20 méterről Čermák az üres kapuba lőtt – 2:0. A 37. percben Kankava eresztett meg egy távoli lövést, Popović  bravúrral hárított. A 40. percben Andzouana baloldali beadását Trusa fejelte a felső lécre.

A szünetben a Slovan trénere kettős cserével reagált. Az 51. percben Gemzický játékvezető a videobíró segítségét vette igénybe, Trusa elsőre Lovat kezét találta el, de a videó alapján a játékos arcán landolt a labda. Az 57. percben tovább növelte előnyét a DAC. Goure ment el a jobb oldalon, visszaküldött labdáját Gavrić küldte egyből a hálóba – 3:0. A harmadik DAC-gól után a Slovan ultrái megkezdték a drapériák összegyűjtését és kisétáltak a vendégszektorból. A 60. percben szépített a Slovan, Strelec a jobb oldalon kihasználta a védők hibáját és a hálóba küldte a labdát – 3:1. A folytatásban próbált újabb gólt szerezni a Slovan, sikertelenül. A 72. percben Lovat volt veszélyes a bal oldalról, de Popovic remekül védett. Egy perccel később Tolic távoli lövése a bal kapufán csattant.

FC DAC – SK Slovan 3:1 (2:0)
Gólszerzők: 11. Goure, 30. Čermák, 57. Gavrić – 60. Strelec

https://www.facebook.com/events/828403835283370