Gól, piros lap és döntetlen a DAC-Slovan rangadón

By
Updated: február 12, 2023

Döntetlennel zárult a DAC-Slovan rangadó, a DAC korai gólja nem volt elég a győzelemhez a Fortuna liga 19. fordulójában. 

Igazi rangadóval rajtolt a Fortuna liga tavaszi idénye, hiszen már az első fordulóban megrendezték február hónap mérkőzését. A stadionon kívül és belül és készültek az ősi rivális Slovan fogadására, különböző kísérő programok zajlottak a találkozó előtt.

Már a kezdő sípszó előtt kitettek magukért a szurkolók, fantasztikus koreográfiát varázsolva a lelátókra. A hangulathoz méltóan kezdődött a mérkőzés, a két csapat azonnal egymásnak feszült, aminek meg is lett az eredménye. A 7. percben egy baloldali beadást Blackman először a bal kapufára lőtt, majd a kipattanót már a hálóba küldte – 1:0. A gól után felrobbant a stadion, a DAC megérdemelt vezetést szerzett. A gól után feltámadt a Slovan aktívabban, támadó szellemben futballozott. A 27. percben sérülés miatt Krstović cserére kényszerült, később a Slovan hátvédje, Medvedev sem tudta folytatni. A 28. percben Chakvetadze szögletét De Marco küldte kapura, de Petráš bravúrral védett. Két perccel később Čavrić lőtt az oldalhálóba. A 40. percben Abubakari kapott remek indítást, a tizenhatos előtt viszont Risvanis lehúzta, ezért piros lapot kapott. A helyzetre Guľa edző is reagált, ezért lecserélte Kalmár Zsolt csapatkapitányt.

Jobban kezdte a második félidőt a Slovan, jóformán a kapuhoz szegezte a DAC csapatát. Sorra érkeztek a szögletek és a veszélyes támadások. Ennek a 68. percben meg lett az eredménye, Chakvetadze beadását Kucka fejelete kapura, elsőre Petráš védett, de a kipattanót már Kucka a hálóba küldte – 1:1. A 78. percben Abubakari is betalált, de a passzt lesről kapta, így a gól nem volt érvényes.

Fortuna liga – 19. forduló:
FC DAC 1904 – ŠK Slovan 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 7. Blackman – 68. Kucka
Sárga lapok: 34. Pinto, 70. Brunetti – 52. Kankava
Piros lap: 40. Risvanis
Játékvezető: Kráľovič – Hancko, Poláček – 9.161 néző
DAC 1904: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Kalmár (41. Kružliak) – Blackman (81. Szánthó), Krstović (27. Niarchos), Gavrić (81. Ramadan)
Slovan: Chovan – Medveděv (39. Pauschek), Kashia, De Marco, Lovat – Kucka, Kankava (+90. Agbo) – Weiss (86. Zmrhal) – Čavrić (86. Green), Abubakari (+90. Sharani), Chakvetadze

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370