Gálázott majd izgult az eredményért, de megverte a DAC a Slovant

By
Updated: apríl 28, 2024

Hatvan perc játék után már négy góllal is vezetett a DAC a Slovan ellen a Niké Liga rájátszásának 7. fordulójában, végül a 89. percben Redzić gólja biztosította be a három pontot a sárga-kékek számára. A DAC 5:3-ra legyőzte a bajnokot és fontos győzelmet aratott.

A kezdés nem a legjobban alakult a DAC számára, ugyanis már az ötödik percben Strelec passza után ifjabb Weiss került nagy helyzetbe, de lövését Popović bravúrral védte, majd a kipattanót Barseghyan a kapufára küldte. Szerencsére ez a helyzet kihasználatlan maradt, ezt pedig a DAC kihasználta. A 10. percben Andzouana beadását Kone lekészítette Trusának, aki az ötösről a hálóba küldte a labdát – 1:0. Remek kezdés! A 19. percben Kone ellen szabálytalankodtak 25 méterre a kaputól, a labdához Vitális állt oda, aki parádés lövéssel a hálóba talált – 2:0. A bajnok az első félórában semmit sem mutatott, még csak helyzetbe sem került. A 27. percben Trusa kapott remek labdát Herctől, jobbról éles szögből a hálóba talált – 3:0. Félóra játék után így már háromgólos volt a DAC előnye.

A félidőben Weiss edző reagált a helyzetre és hármas cserét hajtott végre. Az 56. percben Brunetti kapott remek labdát a bal oldalon, beadására Trusa érkezett és az ötösről a hálóba talált – 4:0. Úgy tűnt, a mérkőzés már lefutott, de korántsem volt még vége. A 74. percben egy korábbi ütközés után megsérült Popović kapus, akinek helyére Felipe állt játékba. A 78. percben jött a pozsonyiak első gólja, balról Strelec szép lövés után talált a hálóba – 4:1. A 82. percben a tizenhatos vonalán Savvidis ellen szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt Barseghyan értékesítette – 4:2. A 84. percben Zmrhal beadását Strelec fejelte a kapu elé, majd az érkező Tolic a hálóba talált – 4:3. Végül Redzic döntötte el végleg a mérkőzést, amikor is a 89. percben bevette Trnovský hálóját – 5:3.

A DAC végül egy gólgazdag mérkőzésen múlta felül a szlovák bajnok Slovant.

Niké Liga, 7. forduló rájátszás:
FC DAC – SK Slovan 5:3 (3:0)
Gólszerzők:
 Trusa (10., 27., 56.), Vitális (19.), Redzić (89.) ill. Strelec (78.), Barseghyan (82.-11m), Tolić (84.)
Sárga lapok: Vitális (63.), Redzić (89.) ill. Wimmer (41.), Tolić (65.)
Játékvezető: Marhefka – Poláček, Jellek – 8.834 néző
FC DAC: Popović (75. Felipe) – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez – Herc (62. Ramadan), Dimun, Vitális (69. Káčer) – Trusa (75. Dolček), Koné (62. Redzić)
Slovan: Trnovský – Bajrić, Risvanis (46. Marcelli), Wimmer (46. Kashia) – Blackman, Savvidis, Lichý (46-. Tolić) Vojtko (87. Sharani) – Barseghyan, Strelec, Weiss (79. Zmrhal)