Futballünnep Bősön, magabiztos győzelemmel jutott tovább a DAC

By
Updated: august 23, 2023

Öt gólt lőve jutott a Slovnaft Cup 3. fordulójába a DAC, a sárga-kékek 5:1 arányban múlták felül a IV. ligában szereplő Bős együttesét. A dunaszerdahelyi gárda a 3. fordulóban a Tallós/Felsőszeli csapatához látogat. 

Igazi futballünnep zajlott Bősön, a kék-fehérek már napok óta a DAC elleni csallóközi rangadóra készültek. Érdeklődésben nem volt hiány, ugyanis 3150 néző sereglett össze a Parkerdei stadionban.

Már a 4. percben vezetést szerzett a DAC, egy szöglet után Ramadan tört be a tizenhatosba és balról a hálóba talált – 0:1. Próbált egyenlíteni a Bős, de Fölényben játszott a DAC, aminek újabb gól lett az eredménye. A 14. percben Ramadan adott remek passzt Trusának, aki a tizenhatos jobb oldaláról a hálóba talált – 0:2. A 27. percben Herc beadása után Trusa került helyzetbe, de Ollári védett. A 28. percben Vitális tört be a tizenhatosba, aki ellen szabálytalankodtak, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest végül Ramadan értékesítette – 0:3. A 39. percben Ramadan kapott remek labdát a védők mögé, de Ollári menteni tudott.

A második félidőben növelte előnyét a DAC, az 52. percben egy szögletet Niarchos fejjel megtolt, az érkező Ramadan pedig a hálóba talált – 0:4. Egy perccel később Vitális 20 méterről leadott lövése a kapufán csattant. A második félidőben már aktívabban játszottak a bősiek, de Viola és Beratlan próbálkozásai Popović kezében végződtek. A 79. percben szépített a Bős, Nikulin éles szögből emelte át Popović kapust – 1:4. A hosszabbításban megszerezte ötödik gólját a DAC, egy baloldali beadást Isakov a saját hálójába lőtte – 1:5.
A DAC ezzel bejutott a Slovnaft Cup 3. fordulójába, ahol a Tallós/Felsőszeli közös csapata vár a sárga-kékekre.

Slovnaft Cup 2. forduló:
Bős – FC DAC 1:5 (0:3)
Gólszerzők: Nikulin (78.), Isakov öngól (92.) ill. Ramadan (4., 30.-11m, 51.), Trusa (14.)
Bős: Ollári – Nagy, Végh, Németh (61. Viola), Vidovics (76. Magyar) – Gányovics (61. László), Bertalan – Zsigmond (K) (61. Isakov) – Nikulin, Tóth, Méry (80. Polák)
DAC: Popović – Pinto (46. Gruszkowski), Risvanis (K), Csinger, Mendez – Vitális, Dimun (46. Čermák), Herc (76. Lami) – Veselovský, Trusa (46. Niarchos), Ramadan (60. Záhradník)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370