Eric Davis nyolc év után távozik a DAC csapatától

By
Updated: máj 19, 2023

Távozik a DAC legendává vált balhátvédje, Eric Davis nyolc év után int búcsút Dunaszerdahelynek és a Besztercebánya elleni idényzárón lép pályára utoljára sárga-kék mezben – közölte a klub honlapja.

A 32 éves panamai hátvéd 2015 szeptemberében igazolt a DAC csapatához és rövid idő alatt nemcsak a sárga-kékek, hanem az egész élvonal egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Erről az a tény is árulkodik, hogy a 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as szezon Legjobb tizenegyébe is bekerült. A 2018-as oroszországi FIFA világbajnokságon a Fortuna Liga egyetlen labdarúgójaként képviselte a szlovák élvonalat, ezzel ő lett a DAC történelmének mindössze a második olyan játékosa Fieber Péter (1990) után, aki felnőtt világbajnokságon vehetett részt. A megmérettetésen Belgium és Anglia ellen is pályára lépett.

Eric Davis 163 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC mezében és 18 gólt szerzett. Minden sorozatot figyelembe véve 195 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 20 gólt és 32 gólpasszt jegyzett. Szerződése lejártával közös megegyezés után távozik Dunaszerdahelyről.

„2015-ben Eric a DAC-ot részesítette előnyben egy portugáliai lehetőséggel szemben. Úgy gondolom, ezt a döntését a mai napig sem bánta meg. Egy csodálatos utazást abszolváltunk közösen. Azt látni, hogyan fejlődött játékosként és személyiségként a klubbal együtt, egy olyan tapasztalat volt, amiért hálás vagyok. Ez egy nagyon nehéz és érzelmes pillanat Eric és a képviselője, Roberto Ottaviano számára, aki időközben egy igaz baráttá volt számomra. Nem sok olyan dolog van, amely kiállja az idő múlását, de Eric a DAC színeiben nyújtott teljesítménye örökre megmarad bennünk. Köszönünk mindent, újra találkozunk” – nyilatkozta a klub honlapján a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.