Egy gól döntött, kikapott a Nagyszombattól a DAC

By
Updated: október 1, 2023

Vereséggel zárta a kerületi rangadót a DAC, a sárga-kékek egy góllal maradtak alul a Nagyszombat ellen a Niké Liga 9. fordulójában.

Igazi kerületi rangadóra volt kilátás a DAC és a Nagyszombat között, mindkét csapat legerősebb összeállításában lépett pályára.

A DAC már az 5. percben közel állt a gólszerzéshez, Andzouana balról belőtt labdáját Čermák küldte kapura, de Takáč bravúrral védett. A 12. percben Daniel is próbálkozott lövéssel, de a labda fölé szállt. A 16. percben kényszerű cserét hajtott végre Adrian Guľa vezetőedző, a sérült Čermák helyett Ramadan állt játékba. A 30. percben Ramadan szánta el magát lövésre 30 méterről, de ismét a nagyszombati kapus védett. Az első félidő kevés helyzetet hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a kiélezett küzdelem.

Fordulás után jött a hidegzuhany. A 49. percben egy remek támadás végén Bernát talált a kapuba, de a gól les miatt érvénytelen volt. Az 52. percben viszont ismét betalált a Spartak, ezúttal érvényes gól született. Daniel balról belőtt labdájára Ďuriš érkezett az ötösön és egyből a hálóba talált – 0:1. A 70. percben újabb gólt szerezhetett volna a nagyszombati csapat, de Ofori lövése jobbról centikkel szállt mellé. Négy perccel később ismét Ofori került helyzetbe, de ezúttal sem találta el a kaput. Hiába hajtott az egyenlítésért a DAC, nem volt veszélyes a Spartak kapujára.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370