Döntetlenezett a Zsolna ellen, a felsőházban folytatja a DAC

By
Updated: marec 2, 2024

Döntetlennel zárta az alapszakaszt a DAC, a sárga-kékek 1:1-es eredményt értek el a Zsolna ellen a Niké Liga 22. fordulójában. Az egy pont megszerzése után biztossá vált, hogy a negyedik helyről folytatja a felsőházat a DAC.

A felső hatba való kerülés volt a tét a DAC számára, amely a helyét korábban biztosító Zsolnát fogadta. Mindkét csapat nehéz hetet tudhat maga mögött, ugyanis mindketten búcsúztak a kupától. A Zsolna a Slovan otthonában, míg a DAC hazai pályán a Rózsahegy ellen kapott ki egy góllal.

A kezdőcsapatban kapott helyett Kharatin, továbbá a sérülésből visszatérő Gavrić és Csinger. Aktívan kezdte a mérkőzést a Zsolna és hamar vezetést szerzett. A 6. percben Ďatko remek indítás után jobbról visszapasszolt a kapu elé, az érkező Sauer pedig a hálóba talált – 0:1. A 9. percben Ramadan végzett el szabadrúgást 25 méterről, de lövése fölé szállt. A 15. percben ismét a vendégek kerültek helyzettbe, Ďatko hosszú beadását Gidi közelről mellé küldte. A 22. percben újabb zsolnai lehetőség adódott, Ďatko beadását Jambor sarokkal küldte kapura, de Popović védett. A folytatásban Gidi és Jambor is próbálkozott lövéssel, de Popović remekül védett. Az első félidő zsolnai fölénnyel zárult, a vendégek többet birtokolták a labdát, veszélyesebbek voltak támadásban, míg a DAC több hibával játszott.

A helyzetre Xisco Munoz kettős cserével reagált, Charatin és Gavrić helyére Vitális és Jürgens érkezett. Az 52. percben Bile ment el a jobb oldalon, lapos beadását Jambor küldte nem sokkal fölé. Az 56. percben egyenlített a DAC, Ramadan 24 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki – 1:1. A 60. percben Iľko is közel állt a gólhoz, jobboldali lövését a kapus védte. A második félidőben aktívabb volt a DAC, támadásban is veszélyesebb volt a zsolnai kapura. A 72. percben a tizenhatos vonaláról végzett el szabadrúgást a Zsolna, Javorček lövését Popović bravúrral kiütötte, az érkező Sauer viszont fölé lőtt. Az eredmény a végére már nem változott, döntetlennel zárult a mérkőzés a két csapat számára. Ezzel a DAC négy mérkőzés után is veretlen és a negyedik helyről folytatja a felsőházi rájátszást.

Niké Liga, 22. forduló:
FC DAC 1904 – MŠK Zsolna 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 56 Ramadan – 6. Sauer
Sárga lapok: 37. Trusa – 74. Sauer
Játékvezető: Ruc – Štrbo, Košecký – 4.988 néző
DAC: Popović – Gruszkowski, Kacharaba, Csinger, Andzouana (73. Mendez) – Kharatin (46. Vitális), Dimun, Ramadan (86. Herc) – Yapi (63. Goure), Trusa, Gavrić (46. Jürgens)
Zsolna: Belaník – Minárik, Hubočan, Ndjeungoue – Essomba (79. Hranica), Gidi, Sauer, Ďatko (61. Javorček) – Bile, Jambor, Iľko (73. Adang)

https://www.facebook.com/events/828403835283370