Döntetlenezett a DAC, bajnok a Slovan

By
Updated: apríl 13, 2024

Gól nélküli döntetlennel zárult a Slovan-DAC rangadó a Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában. Ezzel a Slovan megvédte bajnoki címét és sorozatban hatodik alkalommal hódította el a bajnoki trófeát. 

Az első félidő a Slovan fölényét hozta, a hazaiaknak egy pont is elég volt a bajnoki cím megvédéséhez. A korábbi rangadókhoz képest ezúttal is öt védővel állt fel a DAC.
Már a 4. percben próbálkozott a Slovan, Marcelli passza után Strelec lövését Popović védte. A 12. percben Trusa próbálkozott lövéssel, de Borjan védeni tudott. Többet birtokolta a labdát a Slovan, mezőnyben a DAC fölé nőtt, a sárga-kékek nem tudtak helyzetbe kerülni. A szünet előtt Vitális szögletét Kacharaba fejjel küldte centikkel mellé.

Jól kezdte a második félidőt a DAC. A 46. percben Andozuana beadását Trufa fejjel a kapufát találta el. Jóformán az egész második félidő komolyabb helyzet nélkül zajlott. Főleg a mérkőzés végén volt érezhető az óvatosság, a Slovan már az egy pont megszerzésére összpontosított. A végére ez sikerült is, így a 0:0-ás eredmény után a Slovan megvédte a bajnoki címet.

Niké Liga, 5. forduló:
SK Slovan – FC DAC 0:0
Sárga lapok: Tolić – Trisa, Csinger
Játékvezető: Marhefka – Poláček, Jekkel – 9.160 néző
Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer (58. Tolič) – Blackman (81. Pauschek), Kucka (K), Savvidis, Vojtko (77. Zmrhal) – Barseghjan, Strelec (81. Sharani), Marcelli (77. Weiss ml.)
DAC: Popović – Andzouana (K), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (70. Goure) – Herc (70. Káčer), Dimun, Vitális (88. Charatin) – Trusa (88. Gruszkowski), Koné (57. Redzic)

Fotó: FC DAC