Döntetlen a kerületi rangadón, csökkent a DAC előnye

By
Updated: apríl 23, 2023

Döntetlennel zárult a Nagyszombat-DAC kerületi rangadó a Fortuna liga rájátszásának 6. fordulójában. Taiwo góljára Andzouana válaszolt, a döntetlennel pedig egy pontra csökkent a DAC előnye a táblázat élén.

Kevés helyzetet hozott a mérkőzés, viszont kemény harcok folytak a két tizenhatos között. A 18. percben Štetina remek labdával találta meg Koštrnát a védők mögött, aki jobbról mellé lőtt. Ez volt az első komolyabb helyzet a mérkőzésen. A 22. percben Blackman sérülés miatt cserére kényszerült, helyére Mendez érkezett. A 45. percben vezetést szerzett a Nagyszombat. Egy hosszú indítás Taiwot találta meg a legjobban, aki közelről egyből kapura lőtt, a labdát Petráš még kiütötte, de a kipattanót ismét Taiwo már a hálóba küldte – 1:0.

Fordulás után jól kezddte a félidőt a DAC, Prochádzka tizenhatosból leadott lövését Petráš nagy bravúrral védte. A 57. percben hatalmas helyzetet puskázott el a DAC. Mendez remek indítását Pinto játszotta vissza, az érkező Káčer az ötösről fölé lőtt. Két perccel viszont sikerült az egyenlítés, Pinto passza után Andzouana talált balról a hálóba – 1:1. A 79. percben Brunetti remek indítása után Krstović lövése a kapu mellé szállt. Mivel a mérkőzés során Risvanis és Káčer is sárga lapot kaptak, így a Zólyombrézó ellen mindkét játékos hiányozni fog. A végén még mindkét csapat próbálta megszerezni a győzelmet, de komoly helyzet már nem alakult ki. Ezzel döntetlennel zárult a kerületi rangadó, a DAC előnye a tabella élén pedig 1 pontra csökkent.

Spartak Nagyszombat – FC DAC 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Taiwo (45.) ill. Andzouana (59.)
Sárga lapok: Twardzik, Taiwo – Risvanis, Pinto, Káčer
Nagyszombat: Vantruba – Koštrna, Štetina, Čurma (22. Kóša), Twardzik – Procházka (K) (78. Oseni), Savvidis, Bukata (71. Paur) – Daniel (71. De Azevedo), Taiwo, Ofori (78. Ristovski)
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana (89. Nebyla) – Káčer, Dimun, Kalmár (K) (55. Kružliak) – Blackman (22. Mendez), Krstović (89, Niarchos), Ramadan (89. Szánthó)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370