Davis búcsúmérkőzésén is győzött a DAC

By
Updated: máj 20, 2023

Egy gólos győzelmet aratott a Fortuna liga rájátszásának 10. fordulójában a DAC, a sárga-kékek egyetlen találatát Nikola Krstović szerezte. A DAC második helyen zárta a bajnokságot, Krstović pedig elhódította a gólkirályi címet.

A mérkőzés nem csak a három pont sorsáról szólt, hanem jubileumi jellege is volt. Ezen a találkozón búcsúzott nyolc év után a panamai Eric Davis, aki ezúttal csapatkapitányként lépett pályára. A mérkőzés előtt a DAC játékosai a Fortuna ligában elért második helyért átvehették az ezüstérmet is.

A mérkőzés során a DAC akarata érvényesült. A sárga-kékek birtokolták többet a labdát és veszélyesebbek voltak a kapura. Az első helyzet viszont a vendégek előtt adódott, a 8. percben Hanes közelről fölé fejelt. A Dukla legveszélyesebb játékosa Adam Hanes volt, aki többször próbálta veszélyeztetni a DAC kapuját. A 15. percben ismét Hanus volt veszélyes, de Veszenilon a helyén volt. A 22. percben vezetést szerzett a DAC. Dimun ugratta ki remek labdával Krstovićot, aki a tizenhatos vonaláról nem hibázott – 1:0. Öt perccel később Dimun növelhette volna az előnyt, de lövését Hruška kapus fogta. A szünetig még a vendég Franko fejesét fogta Veszelinov, majd Kalmár próbálkozását védte Hruška.

A félidei szünetben a HC DAC kézilabdacsapat lányai bemutatták a szurkolók számára a cseh-szlovák MOL Liga bajnoki címéért járó trófeát.

Fordulás után is aktív maradt a DAC, az 53. percben Krstović fejjel próbálkozott, de a kapus védeni tudott. A 60. percben Hanus közel állt a gólszerzéshez, egy szöglet után fejjel a felső lécet találta el. A 70. percben forró volt a helyzet a vendég kapu előtt, először Krstović, majd Muhamedbegović talált centikkel mellé. Az utolsó percekben Krstović többször volt veszélyes a Dukla kapujára, de Hruška kapus menteni tudott. A 87. percben pedig megtörtént, amit mindenki várt, Eric Davis helyére a fiatal Mendez lépett pályára. A játékosok és a szakmai stáb sorfalat állt a pályán, a szurkolók pedig állva tapsolták meg a távozó panamai játékost.

A megható pillanatok után nem sokáig folytatódott már a találkozó, a játékvezető véget vetett az összecsapásnak, így következhetett az ünneplés. A pályán Világi Oszkár is megköszönte Davis elmúlt nyolc évét, a csapat pedig közösen a szurkolókkal búcsúztatta az idényt.

FC DAC 1904 – MFK Dukla Besztercebánya 1:0 (1:0)
Gólszerző: Krstović (22.)
Sárga lap: Krstović (64.)
Játékvezető: Micheľ – Ferenc, Straka – 9.155 néző
FC DAC: Veszelinov – Pinto (87. Kachút), Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (87. Mendez) – Káčer, Dimun, Kalmár (74. Nebyla) – Veselovský (74. Niarchos), Krstović, Andzouana (52. Blackman)
Dukla: Hruška – Pišoja (60. Jackuliak), Červeň, Kupčík, Migaľa, Kačerík – Richtárech – Köröš, Balić (46. Svetlík) – Hanes, Franko (78. Ľupták)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.