Büntető és piros lap, döntetlenezett Rózsahegyen a DAC

By
Updated: marec 29, 2024

Döntetlennel zárt Rózsahegyen a DAC a Niké Liga rájátszásának 3. fordulójában, a sárga-kékek Kone büntetőjével 1:1-es eredményt értek el.

Nem hozott sok helyzet és izgalmat az első félidő. A 11. percben Šefčík kapott remek labdát a tizenhatos vonalán, lövését Vitális az utolsó pillanatban szögletre mentette. A 29. percben egy baloldali beadásra Herc érkezett, de 11 méterről mellé lőtt.  A DAC fölénye góllá érett, amikor a 36. percben jött a mérkőzés első izgalmas pillanata. Egy baloldali beadásra Herc ugrott fel, a labdát a levegőben a hazai Selecký kézzel találta el. A játékvezető a videobíró elemzése után büntetőt ítélt, Kone a labdához állt és értékesítette a büntetőt.

Fordulás után viszont felpörögtek az események és az izgalmak. A második félidőben növelhette volna előnyét a DAC. Az 57. percben Vitális beadását a hazaiak kifejelték, az érkező Mendez ballal kapura lőtt, de Ťapaj bravúrral védett. A 60. percben viszont egyenlített a Rózsahegy. A hazaiak 23 méterről készülhettek szabadrúgáshoz, a dunaszerdahelyi születésű Adam Tučný pedig ballal a hálóba talált – 1:1. Az egyenlítő találat meghozta a hazaiak kedvét. Többet birtokolták a labdát, és támadásban is veszélyesebbek lettek. A 66. percben egy hosszú beadást Boďa fejelt kapura, Popović bravúrral mentett. A következő percekben felforrósodott a hangulat. Kharatin kissé durván csúszott be Lavrinčík ellen, amire a játékvezető azonnal sárga lapot adott. A játékosok és a kispadok kakaskodását a két edző sárga lapja zárta le. A 73. percben elképesztő lehetőség maradt ki a DAC oldalán. Goure csapott le egy eladott labdára a rózsahegyi tizenhatos előtt, egyedül törhetett kapura, lövését viszont Ťapaj parádésan védte. Viszont már a lövés előtt a labda megsérült, eldurrant, ezért sem sikerült Goure helyzete. A 80. percben ismét Tučný került helyzetbe, a tizenhatosban leadott lövését viszont Káčer vetődve blokkolta. A 84. percben ismét forróvá vált a hangulat a játéktéren. Egy támadás során Tučný és Brunetti ment a labdáért, Brunetti becsúszva mentett, miközben Tučný könyökkel megütötte a DAC játékosát. A kakaskodásnak ismét sárga lapok vetettek véget, viszont a videobíró elemzése után Tučný a szabálytalanságért piros lapot kapott. Az izgalmak nem csökkentek, a 87. percben Lavrinčík távoli lövését Popovićnak kellett menteni. A hosszabbítás utolsó pillanataiban Goure fején maradt a győztes találat, Brunetti beadását centikkel fejelte a kapu mellé.

Niké Liga, 3. forduló:
MFK Rózsahegy – FC DAC 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Tučný (60.) ill. Kone (38.-11m)
Sárga lapok: Zsigmund, Mojžiľ, Boďa, Gerec – Kharatin
Piros lap: Tučný (85.)
Játékvezető: Dzivjak – Ferenc, Štofik, 1613 néző
Rózsahegy: Ťapaj – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán (K) (65. Zsigmund), Múdry, Lavrinčík, Selecký – Hladík (61. Gerec), Boďa (89. Jackuliak), Šefčík (46. Tučný)
DAC: Popović – Csinger (78. Kaša), Kacharaba, Brunetti – Andzouana (K), Vitális, Kharatin (78. Káčer), Herc, Mendez – Koné (67 Jürgens), Redzic (57. Goure)

Fotó: FC DAC