Andzouana ismét duplázott, Kassán is győzött a DAC

By
Updated: november 3, 2023

Újabb győzelmet aratott, ezúttal idegenben remekelt a DAC, a sárga-kékek Andzouana duplájával és Goure találatával 0:3 arányban győzte le az FC Kassa csapatát a Niké Liga 13. fordulójában. 

A mérkőzés előtt több változást hajtott végre Adrian Guľa vezetőedző. A kezdőcsapatban kapott helyet Romero és Gruszkowski, míg Pinto, Kaša és Káčer csak a kispadon kapott helyet. Kassán edzőcsere történt a hét folyamán, a kispadra ifjabb Ján Kozák került.

Remekül kezdte a mérkőzést a DAC, amely már az 5. percben vezetést szerzett! Andzouana baloldali beadását Goure a tizenhatos vonaláról fejelte kapura, a labda pedig a hálóban kötött ki – 0:1. A 22. percben növelte előnyét a DAC. Trusa futott el a jobb oldalon, az alapvonalról visszaküldött labdája elszállt a kapu előtt, az érkező Andzounana pedig balról a hálóba talál – 0:2. Fölényben játszott a DAC, amely remekül tartotta kétgólos előnyét. 

Fordulás után feléledt a Kassa, amely hajtott az egyenlítés után. Az 54. percben helyzetbe is kerültek a hazaiak, egy baloldali beadást Golikov fejelt fölé. A 61. percben betalált a Kassa, Medved jobboldali beadását Sagna küldte az ötösről a hálóba, de les miatt a gól érvénytelen lett. A 66. percben Medved szabadrúgásból megeresztett lövését a DAC kapusa kiütötte, a kipattanót a hazaiak fölé vágták. A 68. percben Fabiš eresztett meg egy lövést 25 méterről, de Popović magabiztosan védett. A 80. percben Gruszkowski jobboldali beadását Goure fejelte mellé. A 85. percben Andzouana balról oldalról lövésre vagy beadásra szánta el magát, a labda remekül tekeredett és a kapus felett a hálóban kötött ki – 0:3. Andzouana egy héttel korábban a Nagymihály ellen is duplázni tudott, így két mérkőzés alatt négy gólt szerzett. A DAC már megtartotta háromgólos előnyét, így sorozatban második győzelmét aratta.

Niké Liga, 13. forduló:
FC Kassa – FC DAC 0:3 (0:2)
Gólszerzők: Goure (5.), Andzouana (16., 85.)
Játékvezetők: Kružliak – Pozor, Jekkel, 2.632 néző
Kassa: Putnocký – Golikov, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák – Qose (71. Vasiľ), Gallovič – Faško (88. Sovič), Medved, Liener (59. Sagna)
DAC: Popović – Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana – Dimun (66. Káčer), Romero (66. Vitális), Čermák – Trusa (75. Mendez), Goure (88. Barišić), Herc (88. Veselovský)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.