Andzouana duplájával győzött a DAC a Nagymihály ellen

By
Updated: október 28, 2023

Szoros győzelmet aratott a DAC a Nagymihály ellen a Niké Liga 12. fordulójában, a sárga-kékek részéről Andzouana duplázni tudott, ezzel biztosítva a három pontot a dunaszerdahelyi gárda számára.

Az első perctől kezdve próbált kombinálni a DAC, a vendégek sikeresen ellenálltak. Az első 20 perc kevés helyzetet hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék.  A 25. percben vezetést szerzett a DAC, egy kipattanó labdát Magda nem tudott elrúgni, így Andzoana 23 méterről parádés lövést tekert a kapuba – 1:0. Nem tartott sokáig a sárga-kékek előnye, már a 30. percben egyenlítettek a vendégek, amikor is Adekunle az alapvonalról visszalőtt labdáját Marcin küldte a hálóba – 1:1. A 37. percben egy kontratámadás után Marcin visszapasszolt labdáját Shimamura küldte közelről kapura, de Popović az utolsó pillanatban menteni tudott.

Fordulás után jól kezdett a DAC. A 49. percben Ramadan beadása elrepült a tizenhatosban, a labdát Csinger továbbította Andzouana felé, aki 22 méterről másodszor is betalált – 2:1. Az 56. percben közel volt az egyenlítés a Nagymihály számára, Adekunle éles szögből lőtt kapura, de Popović védeni tudott. Egy perccel később Andzouana lövését parádésan védte Ružinský kapus. A 70. percben Pavúk eresztett meg egy lövést 25 méterről, a labda nem sokkal szállta kapu fölé. Az utolsó tíz percben próbált egyenlíteni a Nagymihály, de helyzetet nem tudott kialakítani.

A végére már az eredmény nem változott, a DAC Andzouana duplájával legyőzte a Nagymihály csapatát.

Niké Liga, 12. forduló:
FC DAC – Zemplín Nagymihály 2:1 (1:1)
Gólszerzők: Andzouana (25., 48.) ill. Marcin (30.)
Sárga lapok: Risvanis (96.), Popović (97.), Pinto (98.) ill. Marjanović (10.), Volanakis (19.)
Játékvezető: Dohál – Vorel, Jánošík, 3 996 néző
DAC: Popović – Pinto, Csinger (73. Risvanis), Brunetti, Andzouana – Káčer (46. Ramadan), Dimun, Čermák (90+6 Mendez) – Trusa (76. Gruszkowski), Goure (76. Barišić), Herc
Nagymihály: Ružinský – Marjanović (71. Mendes), Jeřábek, Volanakis – Magda (87. Šimko), Karasiuk, Shimamura, Bahi – Danko (64. Pavúk), Issa (87. Van Kessel), Marcin

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370