A spanyol Xisco Muñoz lett a DAC új vezetőedzője

By
Updated: november 19, 2023

Kinevezte új vezetőedzőjét a DAC, a csapat irányítását a spanyol Francisco Javier Muñoz Llompart, vagyis Xisco Muñoz  veszi át – közölte a klub honlapja.

A 43 éves tréner legutóbb a Sheffield Wednesday csapatát irányította, de korábban megfordult a grúz Dinamo Tbiliszi, az angol Watford, a spanyol Huesca vagy a görög Anorthosis csapatainál.

Játékosként a spanyol élvonalban a Betis, a Valencia, a Tenerife és a Levante mezében szerepelt, a Valencia együttesével 2004-ben UEFA-kupát nyert. Grúziában a Dinamon Tbiliszi játékosaként két bajnoki címet is szerzett.

„Nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerült megegyeznünk Xiscoval. Egy dinamikus fiatal edzőről van szó, aki jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyetértettünk az idei szezonra szóló célkitűzésekben, továbbá a csapat erősségeiben és gyengeségeiben is. Összességében simán zajlott a folyamat és elkezdhetjük az előttünk álló fontos hetekre való felkészülést. Xisco és két munkatársa holnap az ügynökeik kíséretében Dunaszerdahelyre érkeznek, ezután kerülhet sor a szerződéseik aláírására klubunkkal. Xisco keddtől veszi át az együttes irányítását” – részletezte az új tréner érkezését a klub honlapján Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója.

Az új vezetőedző mellett két új taggal is bővül a szakmai stáb. A DAC csapatához igazolt a 43 éves asszisztens-videóelemző, Roberto Cuesta Roman, valamint erőnléti edzőként érkezik Miguel Gomila Andreu. A klub honlapjának beszámolója szerint Xisco első edzését kedd délután vezényli a DAC játékosai számára.

Mint ismert, november 17-én Adrian Guľa távozott a DAC edzői posztjáról, a  csapat 14 forduló után a hatodik helyet foglalja el a táblázaton.

Fotó: beinsports.com

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370