A Slovan nyerte a rangadót, véget ért a DAC veretlenségi sorozata

By
Updated: apríl 9, 2023

Véget ért a DAC 18 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, a sárga-kékek a Slovan elleni rangadón 2:1 arányban maradtak alul a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában. A DAC előnye 3 pontra csökkent, de továbbra is vezeti a bajnokság táblázatát. 

A 3. percben lövéssel próbálkozott a Slovan, Lovat baloldali labdája nem sokkal szállt a kapu mellé. A 11. percben Kalmár szabadrúgása Pintohoz került, akinek beadása után Brunetti fejelt kapura, de a Slovan védelme a gólvonalról mentett. A 17. percben Blackman kapott labdát a középpályán, kiváló szólóba kezdett, a tizenhatosban megeresztett lövését viszont Trnovský kapus fogta. A 18. percben Čavrić indult meg a bal oldalon, Brunetti beérte, de becsúszásával szabálytalankodott, amiért sárga lapot kapott. Az esetet a VAR is vizsgálta, de a DAC hátvédje nem kapott piros lapot. A két tizenhatos között igazi harc folyt a labdáért, a játékosok nem kímélték egymást, érezni lehetett a mérkőzés fontosságát. A 38. percben Blackman villant, éles szögből lőtt mellé.

A második félidő is harcos közdelemmel folytatódott. Enyhe fölényben játszott a Slovan, többször próbálkozott lövéssel, de mind fölé szállt. Meg kell jegyezni, hogy néhány esetben a játékvezető sem állt a helyzet magaslatán. A 64. percben vezetést szerzett a DAC! Pinto ment el a jobb oldalon, passzát Kalmár Zsolt parádésan küldte a hálóba – 0:1. Nem örülhetett sokáig a sárga-kék közönség, egy perccel később Čakvetadze beadása egy DAC fejen megpattant, a labd§t pedig Čavrić fejjel küldte a hálóba – 1:1. A 69. percben pedig vezetést szerzett a Slovan, Medvedev beadását Abubakari az ötösről a hálóba fejelte – 2:1. A folytatásban többször is veszélyese volt a DAC kapujára a Slovan, de a pontatlanság közbeszólt. A 82. percben hatalmas lehetőség maradt ki a DAC számára, Blackman beadását Niarchos centikkel fejelte mellé. Az utolsó percekben próbálkozott a DAC, de nem tudott gólt szerezni, így a Slovan nyerte a hónap mérkőzését. A sárga-kékek 18 bajnoki mérkőzés után szenvedtek ismét vereséget, de továbbra is vezetik a Fortuna liga táblázatát.

Fortuna liga, rájátszás 4. forduló:
ŠK Slovan – FC DAC 2:1 (0:0)

Gólszerzők: Čavrić (66.), Abubakari (69.) ill. Kalmár (64.)
Játékvezető: Kráľovič – Hancko, Jekkel, 10 590 néző
Sárga lapok: Lovat, Čavrić – Andzouana, Brunetti, Mendez, Káčer, Niarchos, Guľa
Slovan: Trnovský – Medveděv, Kašia (75. Križan), De Marco, Lovat – Weiss ml. (K) (90+2 Zmrhal), Kankava, Kucka, Barseghjan (61. Čakvetadze) – Čavrić, Green (61. Abubakari)
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Kalmár (K) (88. Kružliak) – Blackman (88. Nebyla), Niarchos (88. Szánthó), Mendez (81. Veselovský)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.