A LASK Linz szenegáli támadójával erősít a DAC

By
Updated: február 15, 2024

Szenegáli támadóval erősít a DAC, amely kölcsönvette az osztrák Linz támadóját, Moussa Konet – közölte a klub honlapja.

A támadó Szenegálban nevelkedett, majd 2015-ben a svájci Zürich együtteséhez igazolt. 2018-ban több, mint 2 millió euróért vásárolta meg a német Dynamo Drezda, majd két évvel később a francia Nimes csapatához igazolt. 2023 nyarán az osztrák LASK Linz gárdájához került. Kone az idény végéig marad a sárga-kékek játékosa.

„Hétfőn megtekintettem az itteni feltételeket, továbbá elbeszélgettem a vezetőedzővel és a sportszakosztály vezetőségével. Nagyon jó benyomást tettek rám, láttam a minőséget ebben a fiatal csapatban, és mivel folyamatos játéklehetőségre van szükségem, rábólintottam a klub ajánlatára. A pályán igyekszem teljesíteni a feladataimat, hogy a csapat segítségére legyek. Mindig a közös siker az első, bízom benne, hogy a lehető legtöbb góllal járulok ehhez hozzá” –  nyilatkozta a klub honlapján Moussa Koné.

„Koné egy mozgékony és gyors támadó, aki színvonalas bajnokságokban bizonyította a gólérzékenységét. Jó benyomást tett ránk a klubunkról zajló megbeszélések során, szeretett volna a DAC-hoz jönni. Koné pályára lépett a LASK múlt hétvégi mérkőzésén, így azonnal a rendelkezésünkre áll, hogy segítsen elérni a jelenlegi idényre kitűzött céljainkat” – vázolta fel az átigazolást a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

https://www.facebook.com/events/828403835283370