A hosszabbításban mentett pontot, döntetlenezett a Rózsahegy ellen a DAC

By
Updated: november 11, 2023

Nem tudta kihasználni a helyzeteit a DAC, így végül csak 1:1-es döntetlent ér el a Rózsahegy ellen a Niké Liga 14. fordulójában.

Jó sorozatban várta a mérkőzést a DAC, amely két győztes bajnoki találkozó után lépett pályára, míg a Rózsahegy sorozatban három vereséget szenvedett el.

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, már a 7. percben Trusa veszélyes fejesét védte Frühwald. Két perccel később ismét a vendégek kapusa volt a hős, aki Čermák fejesét hárította. A DAC elemében volt, az első 20 percben több veszélyes támadást is vezetett. A 17. percben Vitális lövésével a jobb kapufát találta el, a kipattanót Čermák fejelte a felső lécre. Egy perccel később Andzouana veszélyes lövését 18 méterről ismét a kapus védte. Az első félóra után már a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek nélkül.

A második félidő első komolyabb helyzete a vendég oldalról jött, Múdry lövése az 55. percben mellé szállt. A hazai oldalon Goure fejesét az 57. percben ismét Frühwald védte. A 63. percben ismét Goure került hatalmas helyzetbe, Gruszkowski beadását ollózva küldte centikkel mellé. A 68. percben újabb helyzet adódott a DAC előtt, Čermák beadását Csinger az ötösről küldte fölé. A 83. percben az első komoly helyzetből vezetést szerzett a Rózsahegy. Egy baloldali szöglet után a labdát Luterán fejjel visszaküldte a kapu elő, a csereként beállt Boďa ballal pedig a hálóba talált – 0:1. A hosszabbításban Čermák szabadrúgása után Barišić fejjel volt eredményes – 1:1. Több gól már nem esett, így pontot mentett a DAC a Rózsahegy ellen.

Niké liga, 14. forduló:
FC DAC – MFK Rózsahegy 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Barišić (94.) ill. Boďa (82.)
Sárga lapok: Dimun (23.), Csinger (77.)
Játékvezető: Marhefka – Ferenc, Vitko – 4.459 néző
DAC: Popović – Gruszkowski, Csinger, Andzouana – Vitális (66. Káčer), Čermák, Dimun (83. Romero) – Trusa (83. Barišić), Goure, Herc (66. Ramadan)
Rózsahegy: Frühwald – Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký – Múdry, Zsigmund, Lavrinčík – Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.