A DAC csapatához igazolt Almási László

By
Updated: júl 3, 2024

Visszatér a DAC csapatába Almási László, a csallóközkürti támadó egy éves kölcsönjátékra érkezik Dunaszerdahelyre a cseh Ostrava együttesétől.

A 25 éves támadó Dunaszerdahelyen kezdte pályafutását, majd Szenicén folytatta. Később visszatért a DAC együtteséhez, ahonnét kölcsönben Somorján és Pozsonyligetfaluban szerepelt. 2020-ban a Rózsahegy csapatához, majd 2021 januárjában az orosz Akhmat Groznij együtteséhez igazolt. 2021 nyarán a cseh Ostrava csaknem 500 ezer euróért vásárolta meg. A cseh élvonalban 68 mérkőzésen 23 gólt szerzett. 2024 tavaszát Eszéken töltötte, ahol 10 mérkőzésen 1 gólt szerzett.

A DAC csapatához egy éves kölcsönjátékra érkezik, további hároméves vásárlási opcióval. 

„Amióta elmentem a DAC-ból, bejártam pár országot, több bajnokságban is futballoztam, így sok tapasztalattal térek most vissza. A két klub egyéves kölcsönjátékban egyezett meg egymással, opcióval. Örülök, hogy sikerült elintézni az átlépést, most már teljes erőmmel a futballra összpontosíthatok. Ostraván kezdtem el az edzésmunkát, az utóbbi napokban pedig egyénileg gyakoroltam. Az első tétmeccsünkig még három hét van hátra, remélem, addig még jobb formába lendülök. Egyénileg és csapatszinten is a legmagasabb célok vannak előttem: gólokkal szeretném segíteni a csapatot, hiszen ez a csatár dolga. A DAC-cal szeretnék minél tovább eljutni Európában, és a ligában is jól szerepelni. Csallóközi gyerek vagyok, minden családtagom és barátom itteni, nagy dolog számomra, hogy újra itt lehetek” – nyilatkozta a DAC honlapján a visszatérő támadó.

„A klub és Laci jól ismerik egymást. Ő egy városunkból, az akadémiánkról, a közösségünkből származó srác, aki tudja, mit jelent sárga-kék mezben futballozni. Megteremtjük számára a megfelelő körülményeket, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassa, hiszen pályafutása kulcsfontosságú éveihez közeledik. Fizikumának köszönhetően képes megtartani elől a labdát, összekötni a játékot, és veszélyes lehet az ütközések során. Sok sikert és sok szép pillanatot kívánunk neki itthon!” – részletezte az átigazolást a klub honlapján az ügyvezető igazgató, Jan Van Daele.

Fotó: FC DAC