26 játékossal kezdte a felkészülést a DAC

By
Updated: jún 17, 2024

Megkezdte a nyári felkészülést a DAC csapata, a sárga-kékek hazai környezetben készülnek a következő idényre.

Az első tréningen Xisco Muňoz számára 26 játékos jelentkezett, akikre a következő hetekben sok szenvedés vár. „Ez az első napunk, sokat dolgoztunk azon, hogy jól rajtoljunk. A következő 4-5 hétre kell fokuszálnunk. Több fázisa is lesz a felkészülésnek. Jelenleg az adaptáció zajlik, hogy a játékosok ismét megszokják a napi kemény munkát. A következő fázis lesz az együttműködés fejlesztése a változások miatt. Ez egy olyan időszak, amikor szenvedni kell. Ennek köszönhetően is tudunk felkészülni a következő időszakra.“ – nyilatkozta a vezetőedző.

A klub jelenleg egy érkezőt jelentett be a 19 éves Tuboly Máté személyében, aki az ETO játékosa, de az elmúlt idényben Debrecenben szerepelt.


A távozók oldalán több név is található. Már korábban bejelentették Goure, Oddei, Diop és Kone távozását, a napokban pedig Aleš Čermákkal bontottak szerződést. Kharatin szerződése lejárt, Gavric pedig Győrben kezdi meg a felkészülést.

Tuboly Mátén kívül régi-új játékos a visszatérő Niarchos, Balogh, Szendrei és Záhradník. További érkezők pedig még várhatóak. „A klubvezetés azon dolgozik, hogy megerősítsék a csapatot. Olyan játékosokat akarunk hozni, akik valami extrát hoznak a csapatba. Nem csak támadókat vesztettünk, hanem más poszton szereplő játékosokat is. Meglátjuk, milyen lesz a piac és kit sikerül igazolni.“ – zárta Muňoz.
Az első edzésen még hiányzott Andzouana és Ramadan, akik a válogatottbeli szereplés miatt kaptak több pihenőidőt.

A DAC végig az akadémián végzi a felkészülést, edzőtábor nélkül. Négy felkészülési mérkőzés van tervben. Először a bécsi Austria, majd a cseh Výškové s az ETO lesz az ellenfél. A negyedik csapat kiléte még nem ismert.

A játékoskeret az első edzésen:
Kapusok: Popović, Filipe, Kaltsas, Petráš
Védőjátékosok: Kačaraba, Csinger, Mendez, Brunetti, Yapi, Gruszkowski, Kaša, Keresztes
Középpályások: Herc, Dimun, Vitális, Tuboly, Káčer
Támadók: Trusa, Szendrei, Dolček, Balogh, Jürgens, Niarchos, Bősze, Barišić, Redzic

Hiányzók: Andzouana, Ramadan (a válogatott összetartás miatt kaptak plusz egy hét szabadságot), Záhradník (családi okokból)

A DAC 1904 nyári felkészülésének a menetrendje:
Június 29., szombat: FK Austria Wien-DAC (Bécs)
Július 6., szombat: DAC-MFK Vyškov (DAC Akadémia)
Július 12., péntek: DAC-ETO FC Győr (DAC Akadémia)
Július 18., csütörtök: az ellenfél még nincs véglegesítve

Fotó: FC DAC