Szoboszlai nem edzett, de vasárnap játszani fog

By
Updated: jún 22, 2024

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a skótok elleni meccset megelőző sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy nem kell aggódni Szoboszlai Dominik állapota miatt, vasárnap este pályára lép a mindent eldöntő meccsen Skócia ellen.

„A két sikertelen meccs után nincs más alternatíva, csak a győzelem adhat esélyt. Azonban ugyanebben a helyzetben vannak a skótok is. Eddig nem volt szerencsénk. Tudjuk, hogy Svájc ellen nem is játszottunk jól, de utána javultunk és a németek ellen is voltak a meccsnek olyan szakaszai, amikor jobbak voltunk. Szoboszlai Dominik állapota miatt nem aggódok. A legfontosabb a regeneráció, ezen dolgoztunk az elmúlt három napban,” mondta Marco Rossi. ,,Jó fizikai állapotban vannak a játékosok. Lesz néhány változtatás a csapatban, hogy frissebbek legyünk, de nem a teljesítmény miatt változhat a kezdőcsapat,” zárta le a magyarok mestere, aki szerint lehetséges, hogy Callum Styles is lehetőséget kap.

„A skót válogatott nagyon agresszív csapat, labda nélkül sem esik kétségbe, egységesen védekezik, a kontratámadásokból, az ívelésekből, valamint a szöglet-és szabadrúgásokból is képes veszélyt teremteni. Sok topligás játékosa van, kiemelni viszont senkit sem szeretnék, mert csapatként készülünk ellene. Nagy a nyomás rajtunk, de az utóbbi évek eredményei után mi tettük magasra a lécet. Szeretnénk három pontot szerezni, mert ezzel már jobban teljesítenénk, mint a legutóbbi Eb-n,“ nyilatkozta Szalai Attila. ,,A védekezésre nagyon oda kell figyelni, a legutóbbi három-négy meccsen túl sok gólt kaptunk. Ez egyáltalán nem volt jellemző ránk korábban. Hogy mikor kell kockáztatni? Meccs közben nem szabad azzal foglalkozni, hogy milyen a gólkülönbségünk. Nyerjük meg a meccset, utána majd ráérünk számolgatni,“ nyilatkozta Botka Endre..

Marco Rossi együttese az EB-n kétszer kikapott Svájc (1:3) és Németország ellen (0:2). Amennyiben három pontot szerez vasárnap este Stuttgartban, életben tartja továbbjutási esélyeit.

Duducz Tibor, Stuttgart

Fotó: Christian Kaspar-Bartke – UEFA/UEFA via Getty Images