Szoboszlai ismét betalált, folytatódott a magyar veretlenségi sorozat

By
Updated: marec 26, 2024

Ugyan az első félidő hagyott kívánnivalót maga mögött, de a második félidőben jól muzsikálló magyar válogatott felkészülési meccsen 2:0-ra legyőzte Koszovót.

A magyar szurkolók szeretete határtalan. Három napon belül másodszor is megtöltötték a Puskás Arénát. Fantasztikus, hogy a két barátságos meccsen, Törökország és Koszovó ellen közel 120-ezren szurkoltak a magyar szentélyben.

Marco Rossi a pénteki találkozóhoz képest több változást eszközölt a kezdőcsapatban, csak Lang Ádám, Szalai Attila, Nagy Ádám és Szoboszlai Dominik voltak ismét az első perctől a pályán.

Egy biztos, az első negyvenöt perc nem úgy vonult be a történelembe, hogy remek volt. Ugyan mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, de akadozott a gépezet. Úgy Marco Rossi, mint Szoboszlai Dominik is többször kifejtették a nemtetszésüket. Nagyon régen fordult elő, hogy 45 perc alatt egyetlen egyszer sem találták volna el a kaput. A koszovóiakat, akik ellen a magyar csapat először játszott (a balkláni csapat Magyarország a 85. ellenfele), az a Franco Foda vezeti az év elejétől, aki az utolsó edző, aki bajnoki címet nyert 2011-ben a Sturm Grazzal. A Nápolyban szereplő Amir Rrahmani csapatkapitány által vezette csapat szimpatikusan játszott a Puskásban. Ügyesen jutott el a magyar tizenhatoshoz, de gyatra volt a befejezés.

A szünetben hármat cserélt Rossi mester, pályára lépett Schäfer András, Kleinheisler László és Varga Barnabás. Egyből megváltozott a játék jelképe, s az 58. percben megjött a menetrendszerinti Szoboszlai Dominik gól, aki Schäfer András remek átadását továbbította a kapuba. A magyarok csapatkapitánya sorozatban a harmadik meccsén szerzett gólt és egymás után az ötödik találkozón ért el gólt vagy gólpasszt.

A gól után is élénk maradt a találkozó, jól játszottak a házigazda csapat. Szép támadásokat vezetett, s a vége előtt egy gyönyörű akció végén Nagy Zsolt tíz méterről a bal alsó sarokba talált. Ezután újoncavatásra is sor került, lehetőséget kapott a lakszakállasi Mocsi Attila.

Tovább folytatódott a sorozat, már 13 meccse veretlen maradt a magyar nemzeti csapat.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Koszovó 2:0 (0:0)
gólszerzők: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)
sárga lap: Am. Rrahmani (75.), Aliti (80.), Berisha (82.), Vojvoda (91.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Dárdai M., Szalai A. – Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 85.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) – Gazdag (Kleinheisler, a szünetben), Szoboszlai – Ádám (Varga B., a szünetben)
Koszovó: Muric – Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) – Idrizi (Loshaj, 83.), Muslija (Celina, 65.), Berisha (Al. Rrahmani, 83.) – Zhegrova (Bytyqi, 65.), Muriqi (Rashani, 65.), Rashica

Duducz Tibor, Budapest

Fotó: MTI/Illyés Tibor

https://www.facebook.com/events/828403835283370