Örmény válogatott középpályással erősít a Ferencváros

By
Updated: január 17, 2024

Edgar Szevikjan négyszeres örmény válogatott középpályás a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A 22 éves játékos a Nyizsnyij Novgorodtól érkezik a magyar bajnoki címvédőhöz és – amint arról a fradi.hu oldal beszámol – tavasszal már zöld-fehérben futballozik.
Szevikjan Moszkvában született, ő maga örmény-orosz kettős állampolgárságú. A Lokomotiv Moszkvában kezdett el futballozni, ahonnan 16 évesen a Levante együtteséhez került. A spanyol klub második csapatában két év alatt 44-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon összesen négyszer volt eredményes. Spanyolországban az első csapatban is bemutatkozhatott, majd a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt. Oroszországban 40 mérkőzésen kapott szerepet, nyolc gólt szerzett és egy gólpasszt adott.
Végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött. A felnőttválogatottban 2023 őszén mutatkozott be, azóta négyszer húzhatta magára a címeres mezt.
A Ferencvárosra a nemzetközi porondon is vár feladat, a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszának első körében – melyben a nyolcaddöntőbe jutás a tét – a görög Olimpiakosszal csap össze február 15-én idegenben, egy héttel később pedig a Groupama Arénában.

Fotó: fradi.hu