Négy mérkőzést játszik az Eb előtt a magyar válogatott

By
Updated: január 29, 2024

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában a férfi A-válogatott következő ellenfeleiről is nyilatkozott. A pontos dátumokat és helyszíneket a későbbiekben fogja bejelenteni az MLSZ – írja a szövetség honlapja.

Márciusban két mérkőzésen lép pályára a magyar válogatott. A tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök erősségét nem csak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. A második felkészülési ellenfél Koszovó lesz, amely ugyan nem jutott ki az Eb-re és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, Svájc azonban a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni.

Június elején két találkozóval hangol az Európa-bajnokságra a válogatott. Az első ellenfél Írország lesz, amely nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet a válogatottnak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfél pedig Málta lesz.

A mérkőzések helyszínei és pontos időpontjai még nem ismertek.

Fotó: MTI//Kovács Tamás

https://www.facebook.com/events/828403835283370