Marco Rossi: Mindenkinek 100 százalékot kell nyújtani!

By
Updated: jún 18, 2024

A magyar nemzeti csapat szerdán 18.00-órakor Németország ellen lép pályára. Stuttgartban Marco Rossi legényeinek minimum egy pontot kell szereznie.

,,Először fordult elő 2020 ősze óta, hogy szégyelltem magam a csapat játéka után. Sokat beszélgettünk, bízom benne, hogy egy egészen más csapatot láthatnak a szurkolók. A legkeményebb ellenfél ellen lépünk pályára. Nem csak papíron a németek az esélyesek. Ezt nyíltan ki kell mondanunk, s ez motiválhat minket. Egy biztos, tökéletes meccset kell játszanunk, minden egyes játékosnak 100%-ot kell nyújtania. Nem tudni, hogy holnap hogyan végződik a találkozó. De úgy kell lejönnünk a pályáról, hogy mindent megtettünk, maximálisan odatettük magunkat,“ mondta a holnapi találkozó előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya.

Az olasz mester elárulta, hogy 2-3 változást eszközöl a kezdőcsapatban. Majd egy mondat erejéig kitért az Ádám Martint ért sérelmekre, melyeket a testi alkata miatt kapott. ,,Sok idióta ül a billentyűzet mellet, akiket nem tudjuk befolyásolni. Azok azonban, akik blogokat írnak róla, pedig tiszteletlenek. Nagyon kívánom Martinnak, hogy akár már holnap gólt szerezzen.“

,,Voltunk már nehezebb helyzetben is és onnan fel tudtunk állni. Bízom benne, hogy holnap is így lesz. Igen, úgy, mint három éve, megint Németországban játszunk Németország ellen. Münchenben gólt szereztem. Nem lenne rossz, holnap is ezt megismételni. Azonban mindegy, hogy ki szerez gólt. A legfontosabb a csapat eredménye,“ nyilatkozta Schäfer András, aki szerint előny, hogy többen a Bundesligában játszanak. Nem szeretett volna egy – két kulcsembert kiemelni, mivel szerinte az egész német csapat remek.

Duducz Tibor, Stuttgart

Fotó: Charles McQuillan – UEFA/UEFA via Getty Images