Kiütéses győzelmet aratott a Hamrun Spartans otthonában a Ferencváros

By
Updated: august 10, 2023

A Ferencváros fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a máltai Hamrun Spartans vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén. A formalitásnak ígérkező visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Hamrun Spartans (máltai)-Ferencvárosi TC 1-6 (0-1)
Ta‘ Qali, v.: Eldorjan Hamiti (albán)
gólszerzők: Montebello (89.), illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (89.)
sárga lap: Prsa (31.), Nenov (36.) Borg (65.), Montebello (70.), illetve Makreckis (45.)
Hamrun Spartans: Marchetti – Mbong (Corbolan, 72.), Borg, Emerson, Bjelicic – Elionay (Krstic, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Comenzuli – Jonny (Montebello, 59.), S. Paintsil
Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Wingo, 57.), S. Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, 78.) – Sigér, Romdhane (Owusu, 57.) – Abu Fani (Nguen, 66.) – Zachariassen, Varga B., A. Traoré

Kiválóan kezdett a magyar bajnok, a Fehérvár elleni vasárnapi bajnokin három gólpasszt kiosztó Abu Fani közel 30 méterről lőtt óriási gólt. A hazaiak a kapott gólt követően nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, de a ferencvárosi védelem – élén a kapuban Dibusszal – magabiztosan hárította el a próbálkozásokat.
A félidő második része már újra a Ferencvárosról szólt, a zöld-fehérek több bíztató lehetőséget is kidolgoztak, de az állás nem változott.
A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a mérkőzést és minden bizonnyal a párharcot is, 20 percen belül Varga háromszor, Zachariassen pedig egyszer talált be. Ezzel mindkét játékos folytatta remek sorozatát: a norvég légiós egymást követő harmadik mérkőzésén talált be, míg az OTP Bank Liga előző kiírásában a Paks színeiben gólkirály magyar válogatott csatár eddigi hat fellépésén összesen ötször volt eredményes.
A folytatásban Varga közel állt a negyedik góljához, azonban a kapufát találta el, majd Traoré növelhette volna többször is az előnyt.
A hazaiak becsülettel hajtottak a szépítésért, amely Montebello révén a 89. percben sikerült, de szinte rögtön a középkezdés utáni magyar támadásból Owusu is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Fotó: MTI

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370