Kikapott és búcsúzik az élvonaltól a Budapest Honvéd

By
Updated: máj 27, 2023

A Budapest Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójának szombati játéknapján, így búcsúzott az élvonaltól. A kispestiek 114 éves történetük során másodszor, 2003 után estek ki újra az NB I-ből.

A Puskás Akadémia a mostani sikere ellenére a Debrecen mögött a negyedik helyen zárta a szezont.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Felcsút, v.: Vad II.
gólszerzők: Slagveer (87.), Favorov (93.) illetve Szolnoki (89., öngól)
piros lap: Domingues (92.)
sárga lap: Colley (6.), Plsek (34.), Stronati (51.), illteve Domingues (60., 92.), Szabó A. (64.), Zsótér (87.)
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek (Zahedi, 68.), Favorov – Corbu, Baluta, Komáromi (Slagveer 85.) – Colley (Levi, a szünetben, Gruber, 60.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.) – Eördögh, Zsótér, Gomis (Capan, 82.), Tamás K. (Kerezsi, 75.) – Kocsis (Domingues, 58.), Átrok (Fábiánkovits, 75.), Benczenleitner

Ahhoz képest, hogy a Honvéd az „életben maradásért“ lépett pályára, nem sok kockázatot vállalt fel az esetleges gólszerzés reményében, igaz, a dobogóra hajtó Puskás Akadémia sem vezetett hatalmas rohamokat a vezetés megszerzéséért. Az első félidőben így két pontrúgás után alakult ki egy-egy veszélyesebb helyzet, majd már a ráadásban volt egy hazai tűzijáték Szappanos kapuja előtt.
A fordulást követően is hasonló maradt a játék képe, a Puskás Akadémia játékosai ugyan többet próbálkoztak, de a kapu előtt rendre akadályba ütköztek, így Szappanosnak sem kellett bravúrokat bemutatnia.
A 75. percben a Honvéd három tinédzser harcba küldésével próbált változtatni játékán, de a 81. percben kis híján eldőlt a bennmaradás kérdése, a csereként pályára lépő Zahedi hét méterről perdített kapu mellé. A következő vendégtámadás drámai körülmények között ért véget, Domingues cselébe egyértelműen kézzel ütött bele az egyik felcsúti védő, de hosszas videózás után végül szögletet ítélt Vad II.
Néhány pillanattal később jött a várható felcsúti kontra, melynek végén Gruber önzetlenül passzolt Slagveerhez, aki ezzel úgy tűnt, megpecsételte a Honvéd sorsát. A kispestiek ugyanakkor egy öngóllal a 89. percben egyenlítettek és a végén szinte már „vészkapussal“ rohamoztak a győztes gólért, de végül nem jártak sikerrel, sőt, a felcsútiak még megszerezték a három pontot érő találatot egy szöglet után.

A Honvéd ezzel búcsúzik az élvonaltól, vele együtt a Vasas is a másodosztályban kezdi a következő idényt.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370