Győzelem az év meccsén, közel a EB-részvétel a magyar válogatott számára

By
Updated: október 14, 2023

Már csak három pont kell a hátralévő három meccsen és Magyarország EB-résztvevő. Köszönhető ez az év mérkőzésen aratott 2-1-es győzelemnek a Szerbek ellen.

Úgy tűnik, mindig lehet mindent fokozni. Először a szurkolói vonulást a Keleti-pályaudvartól a Puskás Arénáig, majd a fantasztikus koreográfiát, amely ma este háromszintes volt és több mint négy millió forintba került. A kapu mögötti lelátó három szintjét betöltő koreó alján Rózsa Sándor híres mondását írták ki a szurkolók: „Ha mindenki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkó mindön úgy lösz, ahogy lönni köll!″

A belgrádi mérkőzéshez képest hét helyen is változtatott Dragan Sztojkovics a szerbek szövetségi kapitány, Tadics és Kosztics is a padon kezdett. A magyarok a megszokott összeállításban léptek pályára, csak a sérült Orbán helyett Fiola került bele a kezdőcsapatba.

Marco Rossi ma először vezette magyarként a válogatottat. Ez meg is látszódott a telt házas Puskás Arénában. A csapatok bemutatásánál a legnagyobb üdvrivalgás a szövetségi kapitány nevénél tört ki a stadionban. A mestert többször éltette a tábor a találkozó alatt. Ha már a fokozást említettük, ilyen volt a Nélküled is. A stadion elsötétült, a szurkolók a telefonjaikkal világítottak és énekelték az ikonikus dalt.

Inkább a vendégeké voltak az első percek, akik győzelmi kényszerben voltak és vissza akartak vágni a szeptemberi hazai vereségért. Látható volt azonban az is, hogy gyors ellenakciók után sebezhető a vendégvédelem. Így is lett a 21. percben, amikor Nego remekül tálalt Varga elé, aki Belgrád után Budapesten is betalált. Ezután a szerbek elügyetlenkedtek egy kínálkozó lehetőséget, azonban a 32. percben egy jobb oldali szöglet után Pavlovics kiegyenlített. A szerb öröm és e magyar bánat azonban csak rövid ideig tartott. Sallai Roland sarokkal maga elé tette a labdát a bődületesen nagy gólt rúgott.

A szünet után nagy volt a vendégek nyomása, rövid időn belül kétszer is gólt szereztek, de szerencsére mindkettőt lesből. Ezután a másik oldalon Varga a felső lécre küldte a labdát, majd a szerbek három másodperc alatt kétszer is a kapufát találták telibe. Ekkor már a pályán volt Kalmár Zsolt is, aki jól szállt be a meccsbe. Hősiesen küzdöttek a magyarok, az 58-ezer néző felállva szurkolt az utolsó bírói sípszóig, majd jöhetett az óriási ünneplés. A tiszteletkör után a B-közép elé kétszer is odamentek Marco Rossi fiai. Már csak egy lépésre van Magyarország a 2024-es Európa-bajnoki kijutáshoz.

Eb-selejtező, G csoport, 7. forduló:
Magyarország-Szerbia 2:1 (2:1)
Puskás Aréna, 58 215 néző, v.: Francois Letexier (francia)
gólszerzők: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovic (33.)
sárga lap: Varga B. (78.), Botka (93.), Kalmár (94., lefújás után), illetve Milenkovic (77.)
kiállítva: Kalmár (a lefújás után)
Magyarország: Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)
Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Erakovic (Tadic, a szünetben), Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, a szünetben) – Lukic (Ratkov, 84.), Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.)

Duducz Tibor, Budapest

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370