A Slovan hátvédjével erősít a Ferencváros

By
Updated: január 19, 2023

Az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencváros csütörtökön leigazolta a pozsonyi Slovantól Myenty Abena suriname-i válogatott labdarúgót.

A zöld-fehér klub honlapjának beszámolója szerint a holland állampolgársággal is rendelkező futballista az Utrecht második számú csapatában mutatkozott be, majd a De Graafschappal feljutott a holland élvonalba. Ezt követően 2019 elején szerződött a Spartak Trnavához, amellyel megnyerte a Szlovák Kupát. A nyolcszoros suriname-i válogatott védő a nagy rivális Slovanhoz igazolva háromszor nyert szlovák bajnokságot és újabb két alkalommal elhódította a kupát is.
A 28 éves játékos számára nem ismeretlen a magyar bajnok, mivel tavaly nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében mindkét mérkőzést végigjátszotta az FTC ellen a pozsonyi csapat színeiben. A párharcot 5-3-as összesítéssel a magyar klub nyerte.
Az OTP Bank Ligában listavezető Ferencváros kedden egy ősszel elhalasztott mérkőzés pótlásával a Zalaegerszeg vendégeként kezdi a tavaszi szezont. Az Európa-ligában csoportgyőztesként azonnal a márciusi nyolcaddöntőbe jutott, ellenfele majd csak a kieséses szakasz első körét követően, a február 24-i sorsoláson derül ki.

Fotó: fradi.hu

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.