A MOL-csoport az Újpest FC új tulajdonosa

By
Updated: február 6, 2024

Véget értek a pletykák, Roderick Duchâtelet távozik, több, mint 10 év után új tulajdonosa lesz az Újpest FC-nek. Mindezt hivatalos közleményben közölte a lilák honlapja.

Megszületett a megállapodás a MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.  A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban.

Az új tulajdonos belépésével új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja. A MOL eddig is a magyar sportélet és a magyar labdarúgás elkötelezett támogatója volt. A legnépszerűbb csapatsportágként a labdarúgásra megkülönböztetett szerep hárul a magyar sportéletben, a MOL pedig az egyik legnagyobb támogatója a sportágnak, valamint kiemelt partnere a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a férfi válogatottnak. 2020-óta a MOL Magyar Kupa névadó szponzora, és támogatóként határon túl is segíti az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy, az FC DAC 1904, a Topolyai SC és az NK Osijek építkezését.

A MOL meggyőződése, hogy a szponzori szerepet meghaladóan tulajdonosként még többet tehet az Újpest FC sikereiért, ami az egész magyar labdarúgás hasznára válhat. „Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A MOL számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Hiszünk abban, hogy az erős versenyszellemünk, a tudatos és transzparens üzleti gondolkodásunk hosszútávon minden vállalkozásunkban eredményeket termelt és ezt ebben az esetben sem gondoljuk másképp. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit.” – mondta el Ratatics Péter, a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.

Több mint 10 éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpest Football Club fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak.„- mondta el Roderick Duchâtelet, az Újpest FC leköszönő tulajdonosa.

Fotó: MTI