Vereséget szenvedett a Nagymihály elleni rangadón a HC DAC

By
Updated: január 6, 2024

Vereséggel kezdte az évet a HC DAC Dunaszerdahely nőzi kézilabda csapat, a sárga-kékek a MOL Extraliga 12. fordulójában Nagymihályban maradtak alul 31:27 arányban. 

Remekül kezdte a mérkőzést a DAC, öt perc alatt négygólos előnyt szereztek a sárga-kékek. A hazaiak folyamatosan csökkentették a hátrányt, a 16. percben már 6:6 volt az állás. A folytatásban szorosan alakult a mérkőzés, viszont a 24. percben már kétgólos előnyt dolgozott ki a Nagymihály. A szünetig még szorossá alakult a találkozó, így a szünetre 13:12-es eredménnyel vonultak a csapatok.
Fordulás után azonnal egyenlített a DAC, de a Nagymihály két góllal válaszolt. A második félidő jobban alakult a hazaiak számára, ugyanis a 37. perctől 4 percen keresztül sorozatban öt gólt is szereztek. Próbált felzárkózni a DAC, de három kétperces kiállítás is hátráltatta a sárga-kékeket. A folytatásban tartotta előnyét a Nagymihály, a DAC próbált felzárkózni, de sikertelenül. A második félidőben Bízik Réka remekelt, aki 8 gólt is szerzett. Végül négygólos győzelmet aratott a Nagymihály, míg a DAC elszenvedte második vereségét a bajnokságban.

MOL Extraliga, 13. forduló:
Iuventa Nagymihály – HC DAC 31:27 (13:12)
A DAC gólszerzői: Bízik Réka 9, Da Silva 5, Erika Rajnohová 4, Policarpo Santos, Eliška Desortová 2-2, Kovács Noémi, Mészáros Réka, Sári Barbara, Jovana Ilic, Bugár Cintia 1-1.

Fotó: HC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370