Kijutott az olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott

By
Updated: február 12, 2024

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 13-12-re legyőzte hétfőn a címvédő és Európa-bajnok hollandokat, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, egyszersmind megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára.

Eredmények:
női vízilabdatorna, negyeddöntő:
Magyarország-Hollandia 13-12 (1-1, 3-1, 1-2, 3-4, 5-4) – ötméteresekkel
gólszerrző: Keszthelyi 3, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Garda 1, illetve Moolhuijzen, L. Rogge 2-2, van der Sloot, van de Kraats, K. Rogge, Keuning 1-1

A 8-8-cal záruló rendes játékidő legeredményesebbje Keszthelyi Rita volt három góllal, míg az ötméterespárbajt Magyari Alda védése döntötte el az ötödik körben. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese így biztosan éremért játszhat a viadalon, a szerdai elődöntőben az olasz-görög párharc továbbjutójával találkozik.

„Mindenki tudja milyen messziről, mélyről indultunk, komoly nehézségeken ment át ez a csapat mentálisan és fizikálisan egyaránt. Köszönöm a játékosaimnak, hogy hittek abban, amit mi úgy hívunk, az érem másik oldala. Vették a fáradtságot és az akaratot ahhoz, hogy az emberi kapcsolatok szintjén is példamutató csapattá váljanak. Ez a mai siker talán ebből fakadt“ – nyilatkozta a találkozót követően Mihók Attila a vegyes zónában. A szakember elmondta, rendkívül intenzív két hónap eredménye a megszerzett az olimpiai kvótát, amelynek kivívása az elsődleges feladata volt az irányítást a fukuokai vb után átvevő szakmai stábnak. „Most picit ünneplünk, de holnap reggeltől más feladatokra koncentrálunk. Eddig az olimpiára szerettünk volna kijutni, most viszont világbajnoki érmet akarunk nyerni, lehetőleg minél fényesebbet“ – mondta Mihók Attila, aki hozzátette, nem foglalkozott azzal, hogy a gyengén sikerült eindhoveni Európa-bajnokság után – ahol ötödik lett a csapat – sok kritikát kapott.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

https://www.facebook.com/events/828403835283370