Hazai pályán kapott ki a cseh Kynžvart csapatától a HC DAC

By
Updated: január 10, 2024

A Nagymihály után a cseh Kynžvart csapatától is kikapott a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda csapat, a sárgakékek hazai pályán maradtak alul 29:33 arányban. 

A dunaszerdahelyi gárda a MOL Liga 13. fordulójában a Kynžvart együttesét fogadta, a mérkőzés kimenetele pedig a sárga-kékek akarata szerint kezdődött. A DAC szerzett vezetést, de az első tíz percben nem tudott nagy előnyt kidolgozni. A folytatásban jól alakult a mérkőzés a hazaiak számára, folyamatosan jöttek a gólok és nőtt az előny, így a szünetre 17:12-es eredmény alakult ki.

Fordulás után jobban kezdett a Kynžvart, 10 perc alatt nyolc gólt szereztek a vendégek, míg a DAC csak kétszer talált a hálóba. A 41. percben egyenlített a cseh gárda, majd át is vette a vezetést. A DAC nem tudott egyenlíteni, a Kynžvart pedig jó gólsorozatokat mutatott be. Az 52. percben hat gólosvolt a DAC hátránya, de a végére a Kynžvart négygólos győzelmet aratott. A sárga-kékek a Nagymihály után a Kynžvart csapatától is vereséget szenvedtek.

MOL Extraliga, 13. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – Házená Kynžvart 29:33 (17:12)
A DAC gólszerzői: Sári 6, Bízik R. 5, Juhos, Desortová, Pastorková, Ilic, Rajnohová 3-3, Policarpo, Da Silva, Mészáros R. 1-1.

https://www.facebook.com/events/828403835283370