Hatvan éves lett Michael Jordan, minden idők legjobb kosárlabdázója

By
Updated: február 16, 2023

Hatvan éves lett minden idők legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan.

A kiváló kosara 1963. február 17-én született. Játékos pályafutását kizárólag két csapatban töltötte, mégpedig a Chicago Bulls és a Washington Wizards mezében.

Az 1984-es drafton a harmadik választott lett, a Houston Hakeem Olajuwont, a Portland Sam Bowie-t részesítette előnyben vele szemben. A Chicago képviselője, Rod Thorn alig hitt a szemének, hogy ekkora kincset hagytak meg nekik. Hiába produkált kiemelkedő idényeket, sokáig törekedett a bajnoki címre, míg 1991-ben megkezdődött a menetelés. A Bulls sorozatban háromszor (1991, 1992, 1993) nyerte meg az NBA-t.

1993. nyarán elvesztette édesapját, ami után úgy döntött, visszavonul a kosárlabdától és a baseball világában folytatja tovább. Így került 1994-ben a Chicago White Sox fiókcsapatához, a Birmingham Baronshoz. Miután belátta, nem sok sikerre számíthat a baseballban, egy év kihagyás után visszatért a kosárlabdához és a Bulls csapatához.

1995 nyarán kemény felkészülést hajtott végre, a Bulls pedig az egész következő idényben dominált. A bikák ismét remekeltek, újabb tripla bajnoki címet zsebeltek be (1996, 1997, 1998).

A második Bulls korszak lezárása után a Washington Wizards csapatánál állt munkába, de látva a csapat gyenge teljesítményét, 2001-ben ismét visszatért és kétéves szerződést kötött. A Wizards csapatánál már a rájátszás is nagy sikernek számított, de többre nem futotta.

14 idénye alatt 6-szor bajnok, 14-szer All Star kiválasztott, 6-szor a rájátszás és a döntő legjobb játékosa, 10-szer a liga gólkirálya, 5-ször az Év legértékesebb játékosa volt, ezzel az NBA történetének legsikeresebb játékosává vált. Szponzorációs szerződéseivel a világ legjobban kereső sportolója volt. Pályafutása végén a megvásárolta a Charlotte Bobcats (Hornets) csapatát, amelynek többségi tulajdonosa lett.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370