Gólfesztivált rendezett a szlovák rájátszás elődöntőjében a HC DAC

By
Updated: máj 2, 2023

Gólfesztivált rendezett a szlovák bajnoki címért zajló rájátszás elődöntőjében a HC DAC, amely a Stomfa csapatát múlta felül 45:23 arányban. 

A szlovák bajnoki címért a négy legjobb szlovákiai csapatnak kellene megküzdeni, de mivel a MOL Extraligában csak pont 4 szlovák együttes szerepel, így nem volt kérdéses a párharcok kiléte. A DAC a sereghajtó Stomfával, míg a Vágsellye a Nagymihállyal küzd meg a döntőbe jutásért, amihez két győzelem szükséges.

Tíz percig tartotta a lépést a DAC csapatával a Stomfa, amely a 7. percben még 5:5-re egyenlített, majd egy gólos hátrányba került, viszont ettől kezdve átvette az irányítást a dunaszerdahelyi gárda. Újabb tíz perc elteltével már 6 góllal vezetett a DAC, a félidőre pedig már 23:9-es eredménnyel vonultak a csapatok. A második játékrészben is folytatódott a DAC gólgyártása, habár néhány remek sorozatot mutatott be a Stomfa. A bravúrhoz ez sem volt elég, a DAC pedig 45:23 arányban múlta felül ellenfelét.
A visszavágóra már holnap, május 3-án kerül sor Stomfán.
A mérkőzés végén átadásra került a MOL Extraligában szerzett bajnoki címért járó trófea, így a lányok már az igazi kupával ünnepelhették a cseh-szlovák bajnoki címet.

Szlovák bajnoki cím rájátszás, elődöntő: 
HC DAC – Tatran Stomfa 45:23 (23:9)
A DAC gólszerzői: Pénzes Mónika 8, Juhos Kata 6, Eliška Desortová 5, Natália Némethová, Demeter Orsolya, Erika Rajnohová 4-4, Kovács Noémi, Bízik Réka, Élő Beatrix 3-3, Da Silva, Sári Barbara 2-2, Hornyák Bernadett 1.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370