Ezüstérmes a Szlovák Kupában a komáromi röplabdacsapat

By
Updated: február 13, 2023

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Poprádon a röplabda Szlovák Kupa szuperdöntőjét, amely során a férfiak és a nők is a kupagyőzelemre hajtottak.

A férfiaknál a Rieker UJS Komárom címvédőként lépett pályára. Az elődöntőben a Miava együttesével mérkőztek és magabiztos 3:1-es győzelmet arattak. A fináléban az Eperjes csapata várt a komáromiakra, a találkozó pedig sok izgalmat hozott.
Az első két szett során domináltak a Duna-partiak, kevesen fogadtak volna ekkor az eperjesiek győzelmére. A harmadik szettben az UJS csapatában megsérült Maroš Kasperkevič, és ettől kezdve feléledtek az eperjesiek. A sérülés után magabiztosan nyerte a harmadik játszmát a kelet-szlovákiai együttes, amely a folytatásban is sikeres volt, így nem csak fordítani, hanem győzni is tudott.


„Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Az ilyen mérkőzésekért sportolunk. Ha ehhez hozzáadunk egy olyan eseményt, mint Maroš Kasperkevičé, az szomorú. Sérülése után nem volt könnyű a helyzet a pályán. Túl kell lépnünk ezen a vereségen. A harmadik szettben mi okoztuk a hibákat, a negyedikben viszont egy egyszerű játékkal szenvedtünk vereséget. A negyedik szett vége nem sikerült, végül pedig Eperjes győzött. A játékosokat nem tudom hibáztatni.“ – nyilatkozta a szövetség honlapján Gabriel Chochoľak, az UJS vezetőedzője.

Szlovák Kupa döntő:
Rieker UJS Komárom – Eperjes 2:3 (25:13, 25:17, 19:25, 30:32, 5:15)

Fotó: SVF / Jan Sukup-Štartfoto

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370