Ezüstéremmel zárta a Szlovák Kupát a HC DAC

By
Updated: marec 24, 2024

Ezüstéremmel zárta a Szlovák Kupát a HC DAC, a sárga-kékek a döntőben a Nagymihály ellen maradtak alul 27:23 arányban. 

Ezúttal Nagyszombatban rendezték a kézilabda Szlovák Kupa döntőjét, amelyben sorozatban harmadszor a Nagymihály és a DAC vívott meg egymással.

A mérkőzést a Nagymihály kezdte jobban, amely már az első percekben háromgólos előnyt dolgozott ki. Próbált felzárkózni a DAC, de sikertelenül. A nagymihályiak folyamatosan növelték előnyüket, így a szünetre már hát gólos volt a különbség a két csapat között. A második félidő jobban alakult a DAC számára, 10 perc alatt két gólra csökkent az Iuventa előnye. Az utolsó percekre izgalmassá vált a találkozó, az 57. percben már csak egy gól volt a Nagymihály előnye, amely viszont sorozatban háromszor is betalált a végén. A DAC ezzel ismét ezüstéremmel zárta a Szlovák Kupa döntőjét.

„Elmondható, hogy a finálét már az első félidőben elvesztettük. Így nem lehet egy kupáért játszani, részünkről egy rossz teljesítmény volt az első félidőben. Nagyon megadottan játszottunk, mintha nem is lettünk volna a pályán. A fordulás után próbáltunk változtatni az eredményen. A második félidőben javult a teljesítményünk, de a nagy hátrányt nem sikerült megfordítani.“ – nyilatkozta a szövetség honlapján Prikler Szilvia, a DAC másodedzője.

Szlovák Kupa, döntő:
Iuventa Nagymihály-HC DAC 27:23 (15:8)
A DAC gólszerzői: Jovana Ilić 5, Erika Rajnohová 4, Sári Barbara, Eliška Desortová 3-3, Pénzes Mónika, Juhos Kata, Mészáros Réka, Kristína Pastorková 2-2.