Magyar támadót igazolt Bénes László csapata

By
Updated: január 27, 2023

A német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV csapata szerződtette Németh Andrást, a magyar válogatott húszéves csatárát.

A német klub a honlapján közölte, hogy a belga Genk együttesétől érkező csatár 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá. „András egy modern középcsatár, aki nemcsak a támadások befejezésénél kiváló, hanem a játékintelligenciáját tekintve is az“ – méltatta az új szerzeményt Jonas Boldt, a második, azaz feljutást érő helyen álló HSV sportigazgatója. „Tetszik a HSV játékstílusa, a domináns támadófutball. Ez és a vezetőedzővel folytatott beszélgetések teljesen meggyőztek“ – idézte a honlap Németh Andrást, aki 20-as számú mezt viseli majd az együttesben.

Németh András mellett másik magyarként Bénes László is a Hamburg csapatában szerepelt, a csallóközi játékos 2022 nyarán igazolt a kék-fehérekhez.
A 2002 novemberében, Fokvárosban született támadó a Vasasban nevelkedett, majd Belgiumba igazolt, a belga élvonalban éllovas Genkben 2022-ben 21 tétmeccsen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott. Éveken át volt korosztályos válogatottak alapembere, majd tavaly novemberben a felnőtteknél is bemutatkozott és gólt is szerzett a Luxemburg elleni 2-2-re végződött barátságos találkozón.

Fotó: hsv.de

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370