Ismét Frank Lampard lett a Chelsea menedzsere

By
Updated: apríl 7, 2023

Visszatér a Chelsea-hez Frank Lampard, a klub korábbi legendás játékosa, aki a szezon végéig veszi át az együttes irányítását. A londoni klub csütörtökön hivatalos csatornáin jelentette be a 44 éves szakembert – írja az MTI.

Lampard játékosként többek között három bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, és 2019 nyara és 2021 januárja között már ült a kispadján: 84 mérkőzésen 44 győzelem, 15 döntetlen és 25 vereség volt a mérlege.

„Nagyon könnyű döntés volt számomra, mert ez az én klubom, ami a játékoskarrieremet illeti, és korábban már edzősködtem is itt – mondta Lampard. – Örülök és hálás vagyok azoknak az embereknek, akik megadták nekem ezt a lehetőséget. Bízom magamban, jól ismerem a csapatot, az edzőpályát, a stadiont és a szurkolókat. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megadjam nekik, amit várnak tőlem.”

Lampard nem kívánt a távolabbi jövőről és a megbízatása esetleges véglegesítéséről beszélni. Megfogalmazása szerint nem szeretne előre rohanni, most kizárólag arra koncentrál, hogy jó hatással legyen a keretre, aztán majd meglátja, ez mire lesz elég. „A modern futballban nagy keretek vannak, ebben élen jár a Chelsea, de amikor korábban itt voltam, akkor is sok nehéz döntést kellett meghoznom. Most mindenki tiszta lappal indul, és az edzéseken megmutathatják a játékosok, mire képes” – utalt Lampard arra, hogy a londoni klub nagyjából 600 millió fontot költött új futballistákra az elmúlt két átigazolási időszakban. „Nem a 11. helyen akarunk állni, de ez a valóság. A csapat nagyon magas minőséget képvisel, nekem pedig világos elképzelésem van arról, mit szeretnék elérni ebben az időszakban.”

A Chelsea-től múlt vasárnap menesztették Graham Pottert, akinek vezetésével 31 mérkőzésen csupán 12 győzelmet aratott a gárda, amely a Premier League-ben csak a 11., a Bajnokok Ligájában viszont ott van a negyeddöntőben, ahol a címvédő Real Madriddal találkozik.

Fotó: Chelsea FC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.