Hivatalos: Bénes László az Union Berlin csapatához igazolt

By
Updated: jún 28, 2024

Az Union Berlin csapatához igazolt Bénes László, a csallóközi középpályás ismét a Bundesligában szerepelhet.

Az elmúlt napokban a német sajtó tényként kezelte Bénes László átigazolását, amely a klub bejelentése után hivatalossá vált. A szerződés részleteit nem közölték, így az átigazolási összeget sem. A 26 éve támadó két év után int búcsút Hamburgnak, amellyel kétszer is feljutásért küzdött.

Bénes László somorján kezdte pályafutását, majd az ETO és a Zsolna után 2016-ban a Borussia Mönchengladbach együtteséhez igazolt. Kölcsönben megfordult a Kiel és az Augsburg csapatainál, miután 2022-ben a Hamburg gárdájához távozott. Az elmúlt idényt kiváló eredményekkel zárta, ugyanis 27 mérkőzésen 13 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, a Hamburg egyik legeredményesebb játékosa volt. A HSV végül ezúttal sem tudta kiharcolni a feljutást.

Az Union Berlinben a magyar válogatott Schäfer András csapattársa lesz. „A Union egy nagyon jó klub Németországban. Alig várom, hogy hamarosan megismerhessem a csapatot, és nagyon motivált vagyok, hogy a következő szezonban újra pályára léphessek a Bundesligában, hogy a lehető legjobban tudjam támogatni a klubot céljai elérésében.” – mondta a klub honlapján Bénes László.

Fotó: Union Berlin