Háromgólos román győzelem Ukrajna ellen

By
Updated: jún 17, 2024

A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn Münchenben a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.

Európa-bajnokság, 1, forduló, E csoport:
Románia-Ukrajna 3-0 (1-0)
München, v.: Nyberg (svéd)
gólszerző: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Dragus (57.)
sárga lap: R. Marin (79.), illetve Konoplja (68.)
Románia: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (Rus, 75.), – Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovitan, 87.), Coman (Mihaila, 62.) – Dragus (Puscas, 75.)
Ukrajna: Lunyin – Konoplja (Timcsik, 72.), Zabarnyij, Matvijenko, Zincsenko – Sztyepanyenko (Brazsko, 62.), Saparenko (Jaremcsuk, 62.) – Cihankov (Jarmolenko, 62.), Szudakov (Malinovszkij, 83.), Mudrik – Dovbik

Jelentős ukrán mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám a 70 százalék közeli labdabirtoklás meddőnek bizonyult, egy eladott labdát kihasználva pedig Stanciu látványos találatával vezetést szerzett Románia. Sőt, a gólszerző nemsokára szögletből tekert a felső lécre anélkül, hogy bárki hozzáért volna. Maradt az ukrán fölény, de hiányoztak a román védelem áttöréséhez szükséges kreatív, váratlan megoldások, így a kaput nem találta el a szünetig Ukrajna.
A fordulást követően újabb tizenhatoson kívüli találattal növelte előnyét a román válogatott, amely röviddel ezután ismét betalált, eldöntve a mérkőzést. A Ferencváros korábbi edzője, Szerhij Rebrov vezette ukránok 75 perc elteltével találták el először a kaput, ám jelentős veszélyt nem jelentettek a három pontot magabiztos sikerrel begyűjtő románok kapujára egészen a ráadásig, ekkor is csupán a kapufát találták el.

Fotó: Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images