Gól nélküli döntetlennel jutott tovább Dánia

By
Updated: jún 26, 2024

A dán és a szerb válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Münchenben, ezzel a dánok másodikként továbbjutottak, a szerbek pedig kiestek.

Az ugyanolyan mérleggel zárt dán és a szlovén válogatott között az döntött, hogy a dánok (9.) előrébb végeztek az Eb-selejtezős rangsorban, mint riválisuk (15.).

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
Dánia-Szerbia 0-0
München, v.: Letexier (francia)
sárga lap: Wind (27.), Hjulmand (30.), illetve Milenkovic (4.), Mitrovic (83.)
Dánia: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Bah (Kristiansen, 77.), Hjulmand (Delaney, 77.), Höjbjerg, Maehle – Eriksen (Poulsen, 88.) – Höjlund (Dolberg, 59.), Wind (Skov Olsen, a szünetben)
Szerbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Mijailovic (Mladenovic, 73.), Ilic (Vlahovic, 67.), Gudelj (Jovic, a szünetben), A. Zivkovic – Samardzic (Tadic, a szünetben), Lukic (S. Milinkovic-Savic, 87.) – Mitrovic

A kezdő sípszótól kezdve a dánok léptek fel kezdeményezőbben, a mélyen védekező szerbek a kontrákra próbáltak alapozni, de az első félidő szinte teljesen eseménytelenül telt. A térfélcserét követően a cserék hatására némileg megélénkült a mérkőzés, de a szerbek hiába voltak győzelmi kényszerben, erőtlen támadásaikból még csak helyzetig sem jutottak, míg a dánok egy idő után nem erőltették a támadásokat, megelégedtek a 0-0-val.

Fotó: Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images