Emberhátrányban kapott ki Csehország és búcsúzik a tornától

By
Updated: jún 27, 2024

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban, ezzel pedig előbbi a nyolcaddöntőbe jutott, a rivális pedig kiesett.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, F csoport:
Törökország-Csehország 2-1 (0-0)
Hamburg, v.: Kovács (romániai)
gólszerzők: Calhanoglu (51.), Tosun (94.), illetve Soucek (66.)
sárga lap: Özcan (31.), Yildiz (37.), Yüksek (49.), Müldür (81.), Akaydin (85.) illetve Barák (11., 20.), Krejci (91.), Soucek (98.)
piros lap: Barák (20.), Chory (98.)
Törökország: Günok – Müldür, Akaydin, Demiral, Kadioglu – Yuksek (Yokuslu, 63.) Özcan (Ayhani, 46.) – Güler (Tosun, 75.), Calhanoglu (Kökcü, 87.), Yildiz (Aktürkoglu, 75.) – Yilmaz
Csehország: Stanek (Kovár, 55.) – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod (Lingr 75.), D. Jurasek (M. Jurasek, 81.) – Barák – Chytil (Kuchta, 55.), Hlozek (Chory, 55.)

Letámadással indítottak a csehek, Lukás Provod pedig 18 méterről bombázott kapura, így a török hálóőrnek már a 2. percben óriásit kellett védenie. A folytatásban is a csehek irányították a játékot, azonban a 20. percben Barák kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. Ettől kezdve inkább a törökök birtokolták a labdát, az ellenfél a védekezésre összpontosított. Ennek ellenére a szünet előtti hajrához közeledve David Jurásek vezethette rá a török kapusra a labdát, Günok viszont jó ütemben lépett ki és ismét hárított.
A fordulást követően Jindrich Stanek védett nagyot, ám a következő támadásnál vállsérülést szenvedett, és emiatt le kellett cserélni. A folytatásban új erőre kaptak az emberhátrányban játszó csehek és sikerült egyenlíteniük.
A mérkőzés vége felé egyre paprikásabb lett a hangulat, Kovács István játékvezető több sárga lapot is kiosztott a pályán lévőknek és a kispadon ülőknek is.
A hajrában mindkét csapat próbált támadni, majd a 94. percben Tosun állította be a végeredmény. Az utolsó pillanatokban elszabadultak az indulatok, újabb sárga és piros lap került elő.

Fotó: Joosep Martinson – UEFA/UEFA via Getty Images