Élménydús Konferencia-liga mérkőzés Grazban

By
Updated: február 16, 2024

Szögezzük le, mindjárt az elején. Sturm Graz szurkoló vagyok. Senki se kérdezze, hogy miért. Pont azért, amiért valaki Dunaszerdahelyről Manchester United vagy Bayern München szurkoló lesz.

Ebből kifolyólag hosszú éven keresztül vártam arra, hogy valamilyen módon a Sturm egy szlovák vagy egy magyar csapattal mérkőzzön, lehetőleg a nemzetközi porondon. Ezért duplán örültem, hogy a Slovan volt az ellenfél, így jöhettem ismét Grazba, egy jó kis meccsre. A margóra megjegyezve, 2022-ben a Sturm-Feyenoord ellen is a stadionban voltam.

Tudtam, hogy a mérkőzés kiemelt biztonsági figyelmet követel, 1400 szurkoló érkezett Pozsonyból Grazba, akik a főtérről indulva vonultak a stadionhoz. Szoros mérkőzésre számítottam. A fiatal Sturm a tapasztalt Slovan ellen. A felállítást meglátva szembetűnő volt, hogy a Slovan kispadján csak 7 csere, míg a Sturmnál 12 játékos várt, hogy pályára lépjen. A hangulat ismét fantasztikus volt. Szurkolói koreográfiák, zengett a klubhimnusz teli torokból. A klubhűség maximálisan érezhető volt a grazi stadionban.

Az első félidő még viszonylag jól alakult (a Sturm szemszögéből). Gyors hazai vezetést, majd Slovan egyenlítés, végül egy gólos előny a grazi gárdánál. A második félidőben szó szerint elfogyott a Slovan. Fizikailag nem bírták a futós tempót, ráadásul ifjabb Weiss is buta piros lapot kapott.

A Sturm fél lábbal a legjobb 16 között van, habár még vár rá egy nagyon komoly visszavágó Pozsonyban, ahova 2000 szurkoló kíséri el. Az osztrák lapok hatalmas grazi győzelemről írnak, ugyanis 15 éve nem született ilyen nagy arányú Sturm-győzelem a nemzetközi porondon. Viszont őszintén megvallva, ha a Slovan a teljes játékoskeretéből meríthetne, szorosabb lett volna az eredmény.

Utóirat: Aki teheti, látogasson el Grazba, amely egy igazán csodás város, rengeteg látnivalóval.

https://www.facebook.com/events/828403835283370