BL: A Fradi walesi vagy montenegrói, a Slovan észt vagy szlovén ellenelet kaphat

By
Updated: jún 19, 2024

A walesi The New Saints FC vagy a montenegrói FK Decic csapatával mérkőzik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Ferencváros, míg a pozsonyi Slovan észt vagy szlovén ellenfelet kaphat.

Szerdán, Nyonban a bajnoki ágon 24 együttest sorsoltak 12 párba úgy, hogy az előzetesen elkészített három nyolcas csoportban volt négy kiemelt és négy nem kiemelt alakulat vagy pár. A kiemelt magyar bajnok mellé az első forduló egyik párosításának győztese, a walesi vagy a montenegrói alakulat kerül majd.
A fradi.hu emlékeztet rá, hogy az elmúlt években a nemzetközi kupaporondon elért eredmények alapján először fordul elő, hogy az FTC a második selejtezőkörben kapcsolódik be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe.
A párharcokat július 23-24-én, illetve július 30-31-én játsszák. A Ferencváros hazai pályán kezd.

A pozsonyi Slovan is megismerte lehetséges ellenfelét, amely a Flora Tallinn (észt)/NK Celje (szlovén) győzteséből kerül ki. Ehhez viszont a Slovannak túl kell jutni az észak-macedón FC Struga ellen.
A selejtező négy fordulón át tart, azaz a második körtől három párharcot kell megnyerni a 36 csapatos csoportszakaszig. Ezen az úton hét csapat kerül majd a főtáblára, öt a bajnoki ágról, kettő a nem bajnoki ágról.
A BL 2025-ös döntőjét május 31-én rendezik a müncheni Allianz Arenában.

Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör:
Ferencváros – The New Saints/FK Dečič
Flora Tallinn/NK Celje – ŠK Slovan/FC Struga

Fotó: UEFA