A hosszabbításban mentett pontot Szerbia

By
Updated: jún 20, 2024

A szerb válogatott hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott a szlovén csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

A szlovénok így két kör után két ponttal állnak, míg a szerbek eggyel.

C csoport, 2. forduló:
Szlovénia-Szerbia 1-1 (0-0)
München, 67 ezer néző, v.: Kovács (romániai)
gólszerző: Karnicnik (69.), illetve Jovic (95.)
sárga lap: Janza (87.), Vipotnik (94.), illetve Mladenovic (25.), Lukic (54.), Jovic (92.), Gacinovic (93.)
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 76.), G. Cerin, Elsnik, Mlakar (Stankovic, 64.) – Sporar, Sesko (Vipotnik, 76.)
Szerbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic, 82.), Ilic, Lukic (S. Milinkovic-Savic, 64.), Mladenovic (Gacinovic, a szünetben) – Tadic (Samardzic, 82.) – Vlahovic (Jovic, 64.), Mitrovic

Az első félidőben a szlovénok léptek fel kezdeményezőbben, helyzetekig és kapufáig is eljutottak, de annak ellenére sem született gól, hogy a szerbeknek is voltak lehetőségeik a nagy iramot hozó találkozón.
A második játékrészre más felfogásban, sokkal támadóbban jöttek ki a szerbek, azonban a 60. perc után a szlovénok ismét átvették az irányítást és egy gyors akció végén meg is szerezték a vezetést. A rivális szinte azonnal kapufát ért el, s bár a folytatásban is igyekezett támadásban maradni, az utolsó pillanatokig minden helyzete kimaradt, akkor azonban egy szöglet után összejött a pontszerzés.
A szlovénok az angolokkal, a szerbek a dánokkal találkoznak jövő kedden a csoport zárásán.

Fotó: Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images