A bravúros győzelem csoportelsőséget jelent Ausztria számára

By
Updated: jún 25, 2024

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Ausztria-Hollandia 3-2 (1-0)
Berlin, v.: Kružliak (szlovák)
gólszerzők: Malen (6., öngól), Schmid (59.), Sabitzer (80.), illetve Gakpo (47.), Depay (75.)
sárga lap: Posch (32.), Wimmer (34.), Querfeld (94.)
Ausztria: Pentz – Posch, Wöber, Lienhart (Querfeld, 62.), Prass – Seiwald, Grillitsch (Laimer, 62.) – Wimmer (Baumgartner, 62.), Sabitzer, Schmid (Weimann, 92.) – Arnautovic (Gregoritsch, 78.)
Hollandia: Verbruggen – Geertruida, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Ven, 65.) – Reijnders (Wijnaldum, 65.), Schouten, Veerman (Simons, 35.) – Malen (Weghorts, 72.), Depay, Gakpo

Az osztrákok letámadása és intenzív kezdése hamar gólt eredményezett, és a folytatásban is voltak lehetőségei Sabitzeréknek. A hollandok próbálták felvenni a ritmust és kidolgoztak kisebb helyzeteket, de az első félidőben végig a rivális futballozott fölényben.
A fordulás után a csapatok közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet vívtak egymással, amelyben mindkét együttes előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, az adok-kapokból pedig az osztrákok jöttek ki jobban, akik így meglepetésre a csoport élén végeztek.

Fotó: Alex Pantling – UEFA/UEFA via Getty Images