Változások a keretben, megkezdte a felkészülést a KFC Komárom

By
Updated: jún 18, 2024

A Niké Liga újoncaként június 17-én a KFC Komárom is megkezdte a felkészülést az új idényre. A lilák Radványi Miklós irányításával vágtak neki az edzések sorozatának.

A II. ligát megnyerő csapat nagy változásokon ment keresztül. A játékoskeretből tízen távoztak. A két kapus Bréda és Laky, továbbá a mezőnyjátékosok Ovšonka, Baranyai, Eckl, Janjič, Turčák, Puska, Adamec és Bögi. Az érkezők oldalán is több nevet találhatunk.

„A klubvezetés már több játékossal is megegyezett. Két kapust szerettem volna, így érkezett Jakub Trefil Olomoucból, korábban Rohožníkban szerepelt, továbbá Matúš Chropovský Aranyosmarótról. Megszereztük Róbert Pillárt, akit Mezőkövesden már edzettem, Tobiáš Divišt Liptószentmiklósról. Aláírt Jozef Špyrka, aki tavasszal Eperjesen szerepelt, de a Zólyombrézó játékosa. Érkezett továbbá Tamás Nándor a Puskás Akadémiától és Viktor Sliacky Pozsonyligetfaluról, de legutóbb a cseh České Budejovice csapatánál szerepelt. Dolgozunk még az erősítéseken, 2-3 játékos még a napokban érkezhet.” – részletezte az átigazolásokat a Sport napilapnak Radványi Miklós, aki a következő idényben is a KFC trénere lesz, ugyanis egyéves szerződést kötött további opcióval.

Az első edzésről még hiányzott Chropovský és Sliacky, míg Bayemi és Ganbold később csatlakozik a kerethez. Szintén hiányzott a kapusedző Novota János, aki jelenleg a szlovák válogatottal az Európa-bajnokságon vesz részt.

A felkészülés első 10 napja során a kondíciós edzéseké a főszerep, a futóedzéseken kívül az edzőterem kerül a programba. Ebből kifolyólag az első felkészülési mérkőzésre június végén kerül sor az Újpest csapata ellen. A továbbiakban a Zólyombrézó, a Garamszentkereszt, a Rapid II lesz az ellenfél, a főpróbát pedig az MTK Budapest ellen tartják. Rövid edzőtáborra is sor kerül, a csapat már hagyományosan Lipótra utazik.

A csapat egyik hátránya a hazai pálya hiánya lesz, az épülő stadion miatt a mérkőzéseket Aranyosmaróton játsszák. Az első hivatalos mérkőzésre ősz végén kerülhet sor.

Az első edzésen résztvevő játékosok:
Kapusok:
Dlubáč, Trefil
Mezőnyjátékosok: Adayilo, M. Šimko, Šmehyl, Špiriak, Cagáň, Németh T., Horodník, Kmeťo, Pastorek, Knesz, Ožvolda, Nagy S., Sylvestr, Voleský, Tóth G., Pillár, Špyrka, T. Ďiviš, Tamás N.

A Komárom felkészülési menetrendje:
Június 29.: Komárom-Újpest
Július 3.: Zólyombrézó-Komárom
Július 7.: Komárom-Garamszentkereszt
Július 10.: Rapid II-Komárom
Július 15-19.: Edzőtábor Lipóton
Július 20.: Komárom-MTK Budapest

Fotó: KFC Komárom