Történelmi siker, megnyerte a II. ligát a KFC Komárom

By
Updated: máj 4, 2024

Történelmi tettet hajtott végre a KFC Komárom csapata, amely győzött Tőketerebesen, ezzel biztosította a II. liga bajnoki címét. 

A lilák a MONACObet liga 28. fordulójában Tőketerebesen léptek pályára, ahol semmit sem bíztak a véletlenre. Radványi Miklós legénysége már az első félidőben előnyhöz jutott, a 42. percben Bayemi volt eredményes. Az 50. percben Németh Tamás is betalált, ezzel kettőre növelve a KFC előnyét. A 62. percben a hazaiak részéről Song szépített, de öt perccel később Sylvestr megszerezte a harmadik találatot.  Mivel a forduló rangadóján a harmadik helyezett Pozsonyligetfalu és a második helyezett Eperjes gól nélküli döntetlennel zárt, a Komárom két fordulóval a vége előtt hét pont előnnyel áll a táblázat élén.

Radványi Miklós 2021/2022-es idény előtt vette át a csapat irányítását, amellyel az első évadban a 4., majd a 3. helyen zárt, ezúttal pedig bajnoki címet és feljutást ünnepelhetnek. Radványi Miklós edzői pályafutása során második csapatával nyert bajnoki címet a második ligában, ugyanis 2013-ban a DAC csapatával diadalmaskodott. Az 1900-ban alakult KFC történelme során először vívta ki a jogot, hogy az első ligában szerepeljen.

MONACOBET liga, 28. forduló:
Tőketerebes – KFC Komárom 1:3 (0:1)
Gólszerzők: Song (62.) ill. Bayemi (42.), Németh T. (50.), Sylvestr (67.)

Fotó: Karol Scholtz