Szoros vereséget szenvedett Portugáliától a szlovák válogatott

By
Updated: september 8, 2023

Egy gólos verséget szenvedett a szlovák válogatott Portugáliától, a találkozó egyetlen találatát Bruno Fernandes szerezte a 43. percben.

Aktívan kezdte a első félidőt a szlovák csapat, viszont a 17. percben egy védelmi hiba után Bruno Fernandes került helyzetbe, de lövését Dúbravka védte. A 42. percben érkezett a hazaiak egyik legnagyobb helyzete. Pekarík jobbról bepasszolt labdáját Haraslín centikkel küldte a kapu mellé. Egy perccel később viszont Portugália megszerezte a vezetést. Bruno Fernandes jobbról betört a tizenhatosba, majd éles szögből a hálóba küldte a labdát – 0:1.

Fordulás után sem változott a játék képe, a portugál csapat nem játszott az elvárt fölényben. Az 56. percben Kucka passza után Schranz balról lőtt a kapu mellé. A portugál csapat tartotta előnyét, de helyzetbe nem került. A 72. percben Haraslín beadását Škriniar nem sokkal fejelte a kapu fölé. A 75. percben Bénes László is játékba állt, és a 90. percben egy szabadrúgásnál Cristiano Ronaldo fejét találta el. Az eredmény a lefújásig már nem változott, így Portugália mind a három pontot elvitte Pozsonyból.

Videón Bénes lövése, amely fejbe találta Cristiano Ronaldot: 

Szlovákia-Portugália 0:1 (0:1)
Gólszerző: Bruno Fernandes (43.)
Sárga lapok: Schranz, Duda – Ronaldo
Játékvezető: Nyberg – Beigi, Söderqvist (svéd)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (75. Bénes), Lobotka (83. Hrošovský), Duda – Schranz (63. Suslov), Polievka (63. Boženík), Haraslín (83. Ďuriš)
Portugália: Costa – Dalot, Dias, Ant. Silva, Cancelo (63. Semedo) – B. Silva, Palhinha, B. Fernandes – Vitinha (63. Otávio), Ronaldo, Leão (63. Neto).

Fotó: UEFA Euro Twitter

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370