Szlovák válogatott támadót igazolt a Slovan

By
Updated: jún 10, 2024

Többszörös szlovák válogatott támadót igazolt a Slovan, az égszínkékek csapatában folytatja a 33 éves Róbert Mak – közölte a klub honlapja.

Már korábban felröppentek a hírek, miszerint Róbert Mak lezárhatja légiósi pályafutását, hazatérhet és a Slovan csapatában folytathatja. A válogatott játékos kétéves szerződést kötött a szlovák bajnokkal.

„Nagyon hálás vagyok, hogy visszatérhettem arra a helyre, ahol felnőttem és elrajtolt a pályafutásom. Mindig is elmondtam, azt szeretném, hogy eljöjjön ez a nap és most itt van. A Slovan mindig a szívügyem volt, vágytam rá, hogy az új stadionban játszhassak. Szeretném visszaadni a klubnak azt, amit ifjú koromban kaptam, továbbá sikerekhez segíteni a klubot a bajnokságban és Európában. Örülök a szurkolóknak és a csapattársaknak, akik közül többet is ismerek. Már csak az kell, hogy munkába lendüljünk és felkészüljünk az új idényre.“ – nyilatkozta a klub honlapján a 33 éves támadó.

Mak a Slovan neveltje, 15 évesen a Manchester City akadémiájára került. 2010-ben a német Nürnberg csapatához igazolt, majd négy év után a görög PAOK játékosa lett. 2016-ban 3,5 millió euróért megvásárolta az orosz Zenit Szentpétervár, majd rövid ideig a török Konyasporban szerepelt. 2020-ban igazolt a Ferencváros csapatához, majd 2022-ben az ausztrál Sydney FC együtteséhez került. Pályafutása során több trófeát is begyűjtött. Kétszeres orosz bajnok, 1-1 orosz kupát és szuperkupát nyert. Ezek mellett 1-1 görög és ausztrál kupagyőzelmet ünnepelhetett, a Ferencvárossal kétszers bajnok.

A szlovák válogatottban 81 mérkőzésen 16 gólt szerzett. Az Európa-bajnokságra viszont nem kapott nevezést, miután a sajtóban kritizálta, hogy az utóbbi időben kevés játékpercet kapott Francesco Calzona szövetségi kapitánytól.

Fotó: SK Slovan